Megéri megszüntetni a vállalkozást vagy elég szüneteltetni?
Foglalkoztam egy adott tevékenységgel egy rövidebb ideig (1,5 év), mint egyéni vállalkozó, de nem jövedelmező. Ebből kifolyólag most ezt a tevékenységet befejezem és jelentkeztem egy több éves képzésre, amivel később, ha már rendelkezek számottevő tapasztalattal és néhány alap eszközzel (összesen a képzés, a tapasztalat szerzés és az alap felszerelés beszerzésével együtt számításaim szerint kb 5-8 év múlva) újra tudok majd vállalkozni.
A kérdésem az lenne, hogy hosszabb időre, 5-8 évre megéri megszüntetni az egyéni vállalkozást vagy elegendő szüneteltetni és majd bővíteni a tevékenységi köröket?
Levelező felsőoktatás, önfenntartó vagyok, így mellette dolgozni fogok, mint alkalmazott.
Egyébként miért, miben tér el a nappali felsőoktatás a levelezőtől vagy egy OKJ-s képzéstől?
Erre valóban nem gondoltam, én nem használok táppénzt soha, ezért fel sem merült ez bennem.
Nyilván mindenki döntse el maga, én biztosan nem tartanám fenn a vállalkozásomat, ha csak 5 év múlva kell legközelebb.
Bocsánat, véletlenül küldtem el.
Tehát 7# ha valakinek nappali hallgatói/tanulói jogviszonya van, akkor jogosult minden ellátásra. Mintha ő maga/a munkáltatója fizetné a TB-t.
A nyugdíja pedig ugyanúgy nem lesz számolva, hisz azt bevétel alapján könyvelik.
Ez alapján felesleges a havi bevallás.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!