Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Hús füstöléssel szeretnék...

Hús füstöléssel szeretnék foglalkozni, mi a hivatalos útja? végzettség, adózás, előírások, stb.

Figyelt kérdés
hús füstölés.
2021. febr. 5. 13:28
 1/7 anonim ***** válasza:

Ha a vállalkozás része érrdekel, az nem ez a topic.


A technikai részéhez szerintem konyhai higénia képzés alap, de az se árt ha valami komolyabb van.


Az se mindegy milyen léptékben, üzemet akarsz nyitni, vagy otthon a kamrában csinálod, és háznál adod el?

2021. febr. 5. 13:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

Élelmiszerelőállításnak minősül.


Mivel hústermék drága és túlszabályozott, rendszeresen ellenőrzött, haccp és állatorvosi engedélyez kötött.


Sacc / kb még vidéken is legalább 20 millió kell az induláshoz, és hogy piacra léphess, aztán kérdéses, hogy maradsz e.


A gépek is drágák, az alapanyag is, és a piac túltelített.

2021. febr. 5. 14:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

Ahogy #2-es mondja.


Első körben meg kell felelned minden olyan szabálynak, ami mondjuk egy sima asztalos műhelyre is igaz (önkormányzat, tűzoltóság, etc).

Utána második körben jön az élelmiszer előállítás miatti plusz (állatorvos, közegészségügy, HACCP, etc...)


Ha mindez megvan, akkor füstölöghetsz nyugodtan. Ha 20 millió nem is kell, de messze túlmutat azon, hogy építesz egy smokert, és tolod a füstölt húst

2021. febr. 5. 14:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
75%

"Ha 20 millió nem is kell"


Már miért ne kellene?


Első körben kell egy cég, egy iparilag alkalmas telephely,

Hűtött feldolgozóhelyiség ahol 15 foknál nem lehet több még nyáron sem és két méterig vízálló iparilag mosható a fal is.

szennyvízkezelő rendszer zsírfogóval, veszélyeshulladéktároló, és annak elszállításáról gondoskodó külön céggel kötött megállapodás


Hűtőkamrák külön a nyersanyagnak, külön a készterméknek,

egyéb alapanyagraktár a fűszereknek, adalékoknak hőkezelőszekrény (füstölő), bél előkészítő (kolbászgyártásnál) plusz töltőgép,

élelmiszeripari minősítésű feldolgozóasztalok, tárolóedények, eszközfertőtlenítők, üzemi koedukált wc és öltözőhelyiség.


A megrendelések kiszállításához megfelelő állapotú és megbízható hűtött rakterű haszongépjármű.



Szerintem már bőven megközelítettük a 20 milliót az eddig felsoroltakkal. Esetleg ha a nagyrészét bérli, de ahoz is le kell tenni kauciót.

2021. febr. 5. 14:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

"Otthon a kamrában csinálod, és háznál adod el?"



Hústermék esetében ez hatóságilag TILOS!


Börtönbe is kerülhetsz érte!

2021. febr. 5. 14:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Ajándékba, rokonoknak lehet, de kereskedelmi forgalomba nem hozhatod a házilag gyártott hústermékedet!


Elkobozzák + bírság, vagy még büntetőeljárás is.

2021. febr. 5. 14:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
nem adok el semmit, és nem is gyártok semmit HÚS FÜSTÖLÉS./ bér füstölés/magamnak, barátoknak: lényeg, hogy hivatalosan.
2021. febr. 6. 09:12

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!