Milyen végzettség kell ill. milyen diploma lehet előnyös az élelmiszer kóstolóknak az elhelyezkedéshez?
Figyelt kérdés
Tisztában vagyok vele, hogy ez nem egy felhőtlen "álomállás", kell hozzá kifinomult ízérzékelés és szaglás, továbbá nagy háttértudás, mind lexikális, mind tapasztalati. Az érdekel, hogy az ilyen alkalmazottakat az adott cégek belső képzésen képzik, vagy szükséges-e hozzá valamilyen diploma, ha pedig igen, akkor milyen.2015. nov. 22. 22:48
1/3 A kérdező kommentje:
érzékszervi bíráló, ez a kérdéses szakma hivatalos neve
2015. nov. 22. 22:51
2/3 anonim válasza:
Nehezen tudom elképzelni, hogy ez egy önálló szakma lenne, vagy van olyan munkakör, hogy napi 8 órában kóstol valaki, heti öt napon át. és ezért kap havi 2-300 ezer forintot.
Anno, amikor kórházban dolgoztam, hét közben az élelmezésvezető kóstolt, este, meg hét végén az ügyeletes orvos feladata volt a kóstolás.
3/3 anonim válasza:
Élelmiszeriparban, sőt, a NÉBIH-nél van ilyen állás.
A feltételeket nem tudom, de van egy belső, házi teszt, az ízekre vonatkozóan, ott minden kombinációban fel kell ismerned a négy alapízt egymás után(igen nehéz, pl. keserű után az édeset), ha azon nem felelsz meg, nem is mehetsz tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!