Meglepetés csomag/mystery box készítő cég inditásában gondolkodom, de nem találtam erre vonatkozó jogszabályokat. Hol találhatnék ilyen termékek(ajándék doboz) készítésre vonatkozó jogszabályokat?
úgy értettem, hogy mondjuk milyen engedélyek kellenek, minek kell megfelelni?( hogy ne büntessenek meg egy ellenőrzés során)
Arra gondoltam, hogy biztosan nem fognak megdicsérni, ha a mystery box-okat a nappaliban rakom össze.
dobozokra nincs szabály, a bennük lévő termékekre van. Ha nyálkahártyával érintkezik akkor bevizsgálás és engedélyköteles a termék. Élelmiszer van benne, azokra szintén van szabályozás, hogy hol, miként tárolhatod, szintén engedélyköteles. stb
Hol fogod hirdetni? Fb és Google simán szerencsejátéknak minősíti és nem jelenteti meg a hirdetést. A 2 nagy piacról ki is estél.
Ezeknek neked kell utánamenni, senki nem fog egy átfogó üzleti tervet adni neked elérhetőségekkel és telefonszámokkal.
Probléma ezekkel, hogy kb megtéveszted a vásárlót.. mondván úgy fogod hirdetni hogy "akár iphone 12 is lehet a dobozban" (mert különben senki nem fogja venni) de közben telepakolod értelmetlen hulladékokkal.. készülj fel jó pár dühös vásárlóra aki az iphonért veszi meg, de ha nem lesz benne akkor kikel magából... Főleg hogy, egyesek képesek a 2 napos szállítási időn kiakadni vagy hogy nem ugyanaz az árnyalatú kék színben kapta meg a terméket, mint a webshopban van.
Én keresnék más üzleti modellt, ahol nem kell majd a bíróságra járnom, mert feljelentenek az elégedetlen vásárlók..
csinálj egy vállalkozást a dollarshave mintájára, több értelme van mint a zsákbamacska vállalkozásnak, ami max a búcsúban éri meg túlárazva.
Pontosan, ahogy 4-es írta:
"Probléma ezekkel, hogy kb megtéveszted a vásárlót.. mondván úgy fogod hirdetni hogy "akár iphone 12 is lehet a dobozban" (mert különben senki nem fogja venni) de közben telepakolod értelmetlen hulladékokkal.. készülj fel jó pár dühös vásárlóra aki az iphonért veszi meg, de ha nem lesz benne akkor kikel magából... Főleg hogy, egyesek képesek a 2 napos szállítási időn kiakadni vagy hogy nem ugyanaz az árnyalatú kék színben kapta meg a terméket, mint a webshopban van."
Engem egyszer egy vevő azért akart feljelenteni, mert lelicitált valamit a Vaterán, de én aznap reggel megbetegedtem, úgy szédültem, hogy nem bírtam ülni sem a gépnél, ez 2 napig tartott, a 3.-ik nap találtam meg az emailt, amiben feljelentéssel fenyeget - holott még az adatokat sem írtam meg neki az utaláshoz, tehát NEM VOLT NÁLAM A PÉNZE! Egyszerűen csak nem jelentkeztem 2 napig, mert beteg voltam.
És még mielőtt elkezdenétek mondani, hogy de telefonon is lehetett volna az ágyból, nem:
- egyrészt, mert bármilyen hihetetlen, de internet ugyan már volt, okostelefon viszont még nem :-)
- ha jelentkezem és megadom neki az adatokat, még rosszabb, mert akkor utal, nálam van a pénze és nem tudom küldeni neki - ezt semmiképpen nem akartam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!