KFT-nél elég ha csak az egyik tagnak van meg a szakmája?
Ha kft- alapítunk és pl fodrászatként működünk akkor elég ha csak az egyik tagnak van fodrász végzettsége? Attól még én is vághatok hajat mivel a kft tagja vagyok? Úgy érné meg ha mindketten csinalnak napi 8 órába. Vagy bt esetleg? Kiskapuk?
(Nem fodraszat konkretan, hanem masik szakma csak peldakent irtam, amugy olyan szakma amihez értek is csak papírom nincs róla)
KFT-t alapítottak régen, vagy 25-en. A tagok jelentős része képzetlen volt, két embernek volt csak képzettsége. Egyik bányász volt technikusi végzettséggel, a másik építőmérnök.
A bányász lett a góré, a másik vezette a brigádokat.
Közműveket építettek. 18 év után hoztak egy olyan jogszabályt, hogy bizonyos TEÁOR esetén kell olyan alkalmazott, akinek van hozzá végzettsége, egyébként nem tevékenykedhet a cég. Papíron felvettek egy vízvezeték-szerelőt. Még vagy 9 évig működtek, aztán abbahagyták. Nem csődbe mentek, hanem közös elhatározással megszüntették a KFT-t. A sok előírással konkrétan megfojtották a létezésüket (ISO és társai például milliókba kerültek és valójában semmi nem változott tőle, viszont másképp nem kaptak megrendelést), pedig addig a túlszabályozás nélkül is a környék megelégedésére tették a dolgukat.
Ez csak egy példa, de tudnék még mesélni.
Nem teljesen értem mit is akarsz. Megírhatod privátban is.
Honnan veszed, hogy jövőre csak együtt lehet a kettőt felvenni tevékenységnek? Az egy dolog, hogy jövőre a kettőt csak együtt oktatják és kéz és lábápoló technikus végzettség lesz csak, de ettől a már megszerzett szakmák megmaradnak.
Vagy te pedikűrözni akarsz? Nem elég a lábköröm ápolás és mondjuk a callux pedikűr? Azokhoz nem kell pedis végzettség.
Amúgy most még egy csomó suli indít pedikűr okj-t év végén, ezek mivel papíron idén indulnak még a régi okj szerint be lehet fejezni majd 2-3 hónap alatt.
De így, hogy nem tudom mit szeretnél tudni, nem tudok bővebben segíteni.
Nem igaz. Műkörmös lehetsz műkörmös okj-val. Egyéni vállalkozó és alkalmazott is.
Már leírtam, hogy jövőre együtt lesz a kettő, kéz és lábápoló technikus néven, de ettől függetlenül, aki korábban szerzett okj-s végzettséget, az ugyanúgy végezhet a tevékenységet. Miért ne végezhetné? Kíváncsi lennék hol hallottad ezt.
Mit értesz kézápoló, műkörömépítő papír alatt? Okj-s bizonyítvány?
Ha tanfolyam, okj nélkül, akkor azzal most (és korábban sem) lehet pl egyéni vállalkozást indítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!