KFT-nél elég ha csak az egyik tagnak van meg a szakmája?
Ha kft- alapítunk és pl fodrászatként működünk akkor elég ha csak az egyik tagnak van fodrász végzettsége? Attól még én is vághatok hajat mivel a kft tagja vagyok? Úgy érné meg ha mindketten csinalnak napi 8 órába. Vagy bt esetleg? Kiskapuk?
(Nem fodraszat konkretan, hanem masik szakma csak peldakent irtam, amugy olyan szakma amihez értek is csak papírom nincs róla)
Pénzt is fogsz kérni majd a "munkádért" vagy szivességi alapon fogod csinálni?
Amúgy egyszerűbb válaszolni, ha konkrétan leírod, miről van szó és nem példálozol. A cégformának nem sok köze van az engedélyekhez kötött tevékenységekhez.
A fodrászos példa a valöságban megállná a helyét?
Vagy : kft ként működő büfé, társam szakacs végzettségű én üzletvezető, beállhatok e krumplit sütni legálisan a heti 2 szabadnapján?
Utolsó, értelmezd újra a mondatokat. Teljesen egyet értek az orvosos, villanyszerelős résszel, a fodrász , pillás, szakács is csak példa volt. De nyilván egy hamburger összerakásához ha nincs papírja valakinek nem akkora bűn, vagy műszempillát rakni stb.
A véleményed teljesen helyén van, az a probléma hogy én nem véleményt kértem hanem jogszabályt , erre vonatkozó törvényt stb.
Két létező(!) példát mondanék:
Egyik működő esztétikai centrumban vagy minek hívjak ezt pontosan, kozmetikus végzettséggel tölt szajat egy hölgy injekciós tűvel(hyaluronsavas ajaktöltés).
Másik: "ismerősöm ismerőse" ruhaboltot nyitott üzletvezető, boltvezető végzettség nelkül.
Evek ota mukodnek .
Úgy látom itt kicsit homályosak a dolgok.
Munkakör függvényében be kell jelenteni valamire a munkavégzési folyamatot. Egy fodrászati vállalkozásnak nincs nagy mozgástere, nem hiszem, hogy lenne bármilyen kisegítő munkakör, melyben a hajvágás helytállna. Például lehetsz takarító, de akkor csak takarító munkakört végezhetsz hivatalosan.
A kiskapu amit keresel az az, hogy nem jelented be magadat a hajvágásra és imádkozol, hogy ne NAVost nyírjál, vagy ne legyen senki, aki rosszmájúan felnyom.
Tehát. Fodrászati vállalkozásod lehet. Lehetnek fodrász alkalmazottaid, akiknek a bevételéből te osztod szét a fizetésüket. Nem, végzettség nélkül nem tevékenykedhetsz a vállalkozásodban, mint fodrász.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!