KFT-nél elég ha csak az egyik tagnak van meg a szakmája?
Ha kft- alapítunk és pl fodrászatként működünk akkor elég ha csak az egyik tagnak van fodrász végzettsége? Attól még én is vághatok hajat mivel a kft tagja vagyok? Úgy érné meg ha mindketten csinalnak napi 8 órába. Vagy bt esetleg? Kiskapuk?
(Nem fodraszat konkretan, hanem masik szakma csak peldakent irtam, amugy olyan szakma amihez értek is csak papírom nincs róla)
4-es vagyok Rendben, akkor maradj a komolytalan példáidnál. Válaszr nem fogsz kapni.
Azt ajánlom neked, ballagj el szépen és fizess be egy könyvelőhöz, ügyvédhez. Kft. alapítasához úgyis kelleni fog.
Nincs megkülönböztetés, hogy az "egyszerűbb" munkákhoz nem kell végzettség, a "bonyolultabbakhoz" meg igen. "Ha nincsen a tevékenység végzéséhez iskolai végzettséged, akkor kell, hogy legyen olyan alkalmazottad, akinek megvan az előírt végzettsége"
Itt EV-ról van szó, de nem azon múlik, KFT tag se csinálhat azt, amit akar.
egy vállalkozásban tag bárki lehet, az esetek túlnyomó többségében úgy is működhet a cég, hogy egyetlen tagnak sincs szakirányú végzettsége. Kivétel pl. a gyógyszertár, azt csak gyógyszerész nyithat. Vannak tevékenységek, ahol a dolgozóknak se kell semmilyen végzettség. Pl. webáruházat üzemeltethetsz így. Hagyományos boltot viszont nem, ott legalább egy embernek szükséges kereskedelmi végzettség, de mellette dolgozhatnak szakképzetlenek. Konkrétan a fodrászt nem tudom, de felteszem, hogy hajat nem vághat szakképzetlen, de pl. hajmosóként dolgozhat.
Szóval a kérdésedet nem lehet megválaszolni a szakterület ismerete nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!