Érdemes benyelni Webshopként az át nem vett és visszaküldött termékeket?
Ezt csak így elméletileg kérdezem, sokan azt csinálják, hogy nem veszik át a termékeket, amiket webshopból megrendelgetnek.
Az egyik helyzet odáig fajult, hogy a webshop perrel fenyegeti az illetőt, illetve a facebookon található egyik vásárló/eladó véleményező csoportba is felrakta személyét (névvel, félig kitakart postacímmel).
Ezt én személyszerint kicsinyesnek tartom a webshopos részéről és nem tudom, hogy jogilag helytáll-e egyáltalán, bár ez csak egy vélemény.
Szóval, erről szólna a kérdés, úgy általánosságba véve.
#1 Nem tért ki rá, de törölve is lett a poszt. Látszólag rajtam és egy másik webshoposon kívűl viszont mindenki egyetértett vele.
#2 Nem részletezte, annyi volt a lényeg, hogy amikor telefonon számon kérte a webshop, kiröhögte őket a vásárló.
ez jó kérdés. A 14 napos indoklás nélküli elállási jog arra vonatkozik, hogy átvette, kibontotta, mégsem olyan, mint a képen, visszaküldi. És ekkor a kiszállítás költségét nem kell visszatéríteni, meg a visszaszállítást is a vevő fizeti. Így meg ez is a kereskedő költsége lenne. Szóval szerintem a kereskedő kérheti a kára megtérítését.
Ugyanakkor szégyenfalra kitenni a vevőt nem jogszerű.
1. Kiszállítás utáni 14 napig elállhat a vásárló.
2. Ettől függetlenül a személyes adattal való visszaélés miatt olyan többmilliós bírságot kaphat a webshop, hogy élmény lesz nézni.
#8 Ezt most így nem tudom hova tenni. Balázsozni eddig nem azt balázsoztuk, aki keveselte a fizetését? Vagy azóta már tágult a definíciója?
Mindegy. Szerintem ez egy valid kérdés volt, de már kaptam rá választ.
5.-ben írtam az elállási jogot, de 7.-esnek igaza van, azt jelezni kell, nem elég ráutaló magatartást tenni.
Ettől függetlenül a személyes adattal még nem élhet vissza az eladó.
Sok ilyen kérdés van a szakmai fórumokban, de nincs igazi, legális mozgástere a webshopnak. Általában feketelistát készítenek az ilyen vevőkről, akiket aztán nem szolgálnak ki. Azok vagy visszatérnek más névvel/címmel "vásárolni" később, vagy nem.
Van, aki emiatt az egész utánvétes hercehurcát abbahagyja. Mondjuk nem is értem, mi értelme van ma már az utánvétnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!