Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » KATA szigorítás, 2021-től...

KATA szigorítás, 2021-től érint a 40% adó, mire váltsak, ami esetleg jobb?

Figyelt kérdés

2021-től a kormány 40%-os adóval sújt minden bevételt, ami egy szerződő féltől származik és éves szinten 3 millió feletti küszöböt átlép... A KATA-s vállalkozásom gyakorlatilag az adsense és youtube bevételekre épül, de mivel mindkettőt a Google utalja, így rám is lesújt a "büntetőadó", holott nem valósítok meg bújtatott munkaviszonyt. Az lenne a kérdésem hogy tudtok javasolni alternatívákat? Vannak sorstársak? Kft alapítás, vagy milyen alternatívák vannak? Mert ez a 40% külön adó a havi bevételből már sok lenne pláne úgy, hogy KATÁSként nyugdíjam se lesz, így erősen gondolkodok valami más vállalkozási formán, csak nem látok tisztán a témában.

Szívesen várok privátban is akár valaki szakembert, olyan könyvelőt, aki garanciát vállal a munkájára és el is igazít ebben az ügyben, hosszú távra terveznék.

2020. nov. 12. 16:14
 1/6 anonim ***** válasza:
Lehet kft-t is alapítani, de akár egy sima tételes elszámolású adózás is megteheti a kata helyett.
2020. nov. 12. 16:58
 2/6 anonim ***** válasza:
Tök mindegy, ha nincs 36 órát meghaladó munkaviszonyod, akkor kb ugyanúgy 35-40% ot fogsz befizetni mindenféle jogcímeken csak több lesz a papîrmunka
2020. nov. 12. 20:50
 3/6 anonim ***** válasza:
Csak épp nagyobb lesz az ellátási alapja is mellé, meg az egyéb pozitívumok.
2020. nov. 12. 23:29
 4/6 anonim ***** válasza:

Semmire. Bővíts partner kacsolatokat, tevékenységi kört, vegyél fel esetleg alkalamzottat és megvan oldva a gondod.

Ha már az is "fájna", jó eséllyel 12 millió alatti bevételből, hogy magasabb összegre biztosísd magad szajs ev.ként havi 10-40 ezerrel többért, akkor egy kft havi adminisztrációja, költségelése és könyvelésének díja + a munakviszonyod vagy osztalék utáni adózásod még inkább fájna.

Google-hoz eleve nem is itthoni kft lenne ideális és költségkímélőbb megoldás adózáss szempontjából, hanem pl. egy angolszász ltd.

2020. nov. 13. 08:02
 5/6 A kérdező kommentje:
Igen ezen én is gondolkodtam hogy bővítsek esetleg valami tevékenységi kört. Bánná a fene az egészet amúgy csak ez a havi 50% majd ha elérem a 3 milliót elég sok, plusz fizessem be a havi 50-et meg az iparűzési adót..stb.. . akkor máris nem annyira fényes a dolog, meg mondom az is aggaszt hogy így nem lesz nyugdíjam ilyen "magasabb" kereset mellett sem. Nem adókerülni akarok, meg nem mohó vagyok, az a baj hogy k-va sokat dolgozok ezért minden nap 10-12 órák is néha, ezért "fáj" nekem hogy aztán jön az állam és 40%-át elveszi, pedig ugyanúgy tisztességesen melózok vele mint az aki nem egy cégtől szerzi a bevételét. Ezért gondolkodok valami alternatívában. Mert most jelenleg ott vagyok hogy többet keresek mint egy átlagbér, viszont nem értem el a "kitörési" pontot ahol meg tudnám mondjuk cégként vetni a lábam, és ezen a 40% most nagyon sokat nehezít :(
2020. nov. 13. 08:40
 6/6 anonim ***** válasza:
Akkor lépj át tételesbe és nem verik rád a 40%-ot.
2020. nov. 13. 08:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!