Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mennyire nehéz egy munkaerő...

Mennyire nehéz egy munkaerő kölcsönző céget csinálni?

Figyelt kérdés
Van amúgy konkrét tervem. A cégemnek adnék el embereket ahol én is dolgozok. 10 emberről lenne szó. 5 fő hegesztő és 5 fő csőszerelő. Ezt lehet csinálni egyéni vállalkozóként is? Mert úgy tudom egy bizonyos létszám fölött már BT-t kell alapítani, de lehet rosszak az információim. Tud valaki esetleg segíteni, aki jártas a témában?
2020. nov. 12. 08:56
 1/8 anonim ***** válasza:
Magadnak ? Ennek igy nincs értelme
2020. nov. 12. 09:28
 2/8 A kérdező kommentje:
Hogy érted, hogy magamnak? :D Ja most esett le. Tehát annak a cégnek adnék el embert, ahol jelenleg főállásban dolgozom.
2020. nov. 12. 10:01
 3/8 anonim ***** válasza:

Van végzettséged, ami kell ehhez? A kötelező letétre van pénzed?

10 emberre nem éri meg hozzáfogni. Azt tudod, hogy akkor te leszel az ő munkáltatójuk, tehát minden munkajogi dolog a te felelősséged (szerződés, bérszámfejtés, táppénz, bejelentések, igazolások...), a cég csak kifizeti a számlát.

2020. nov. 12. 10:21
 4/8 anonim ***** válasza:

Na ugy már más. Végülis nem nehéz.

Szerintem ev-knt is lehet, az más kérdés hogy nem ajanlott, de megtehető.

2020. nov. 12. 10:45
 5/8 A kérdező kommentje:
#3 Letétre van pénzem. Nyilván könyvelővelőt is igénybe vennék. EV-ként szerintem nincs végzettséghez kötve. Na, megmondom őszintén, hogy a cég adna 6900ft-ot óránként egy ember után. Tudjátok mit... Ez így bonyolult :D Inkább azt mondjátok meg, hogy kihez érdemes fordulni tanácsadásért. Úgy egyszerűbb lenne. Most hirtelen jött ez a lehetőség és nem volt időm utánanézni tüzetesen a dolgoknak.
2020. nov. 12. 13:03
 6/8 anonim ***** válasza:
2020. nov. 12. 13:46
 7/8 anonim ***** válasza:

Egyéni vállalkozóként is kell a végzettség vagy neked vagy alkalmazottnak.

Illetve kötelező ügyfélszolgálati irodát nyitni, ahol a munkavállalók tudnak szerződést kötni. Iroda akkor is kell, ha csak 10 embered van.

Ezt a 6900 Ft/óra/fő árat lehetetlennek tartom úgy is, hogy én is ebben a szektorban dolgozok és szellemi dolgozókkal foglalkozom.

Az a normával számolva havi 1.200.000 Ft/fő + áfa.

Tehát neked a cég kifizet havi 12.000.000 forintot 10 emberért? Ráadásul hegesztő és csőszerelő emberekről van szó.

Tehát te úgy számolsz, hogy mondjuk az embereknek adsz óránként 2000-et és a többit megtartod magadnak? Vagy mi az elképzelés?

2020. nov. 12. 14:01
 8/8 A kérdező kommentje:
#7 valami hasonló, igen. Viszont én mint munkavédelmi szakmérnök, szembe köpném magam, ha nem jelenteném be a dolgozót hivatalosan. Viszont!!! Ahhoz, hogy a dolgozó megkapja a 2000ft nettót, nekem kb br.650000ft-tal kellene, hogy bejelentsem ugyebár. Erre ugye még jön egy csomó járulèk amit fizetnem kell a munkavállaló után. Illetve bérelni egy irodát, munkaruha, bakancs, utazás támogatás stb. A 6900ft nem sok így nézve szerintem. Kb 10 emberen maradna 3,5-4 millió forint havonta. Mivel belelátok a cég kiadásaiba, így meg pláne nem sok. Van aki ennyit keres havonta ( Mészáros és Mészáros cég amúgy)
2020. nov. 12. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!