Saját személyautóval milyen vállalkozást tudok csinálni?
Wolt-nál dolgozóról egy videó.
600 ezer forintot is megkeres.
5-ös, ahogy elmondja hogy bruttó, KATA lejön belőle, iparűzési adó, üzemanyag, meg szervízdíjak, autó ammortizáció, telefon-net számla,
Kb akkor ott van, hogy gar. bérminimum ki is jön. :-)
Bak Norbert:
Erősen kétlem, hogy havi 600 ezer forintos bevételből annyi maradna. Akkor a KATA adózás is felesleges ennyiből. Ha kimaxolod, akkor sem éri meg a te állításod szerint.
Plusz a futárkodást lehet motorral és biciklivel is csinálni. Ezekre kevesebb a kiadás, de a bevételed így is megvan. (Akinek a videóját linkeltem, ő konkrétan kerékpárral csinálja. A videóiból kiderül, hogy napi max 6 óra munkával 40km-t teker, ezzel keres 300 ezer forintot.)
Persze értem én, hogy egyszerűbb leszólni, csak azért ha valamivel nem vagy annyira képben, akkor szerintem felesleges hozzászólni. (Itt a napi 4-5000 forintra értem.)
4-5000 Ft/nap havi 15 napban. Nálunk annyit kapnak cím nélkül is fixen EFO-ba a futárok, plusz 300-at címenként meg nyilvánvalóan a jatt. Garantált bérminimum környékére jönnek ki 8 órában nettó 250.000 körül, ha jatt nélkül nézem.
"6 óra munkával 40km-t teker, ezzel keres 300 ezer forintot."
Abból akkor vedd le az 50.000-et, iparűzési adót, kb 230-240.000 bruttónál vagy és akkor se nem költöttél üzemanyagra a robogóra, sem a bringára, felújításra. Bár nem tudom hány címet tud teljesíteni 40 kmen belül, biciklivel 6 óra alatt?!
A másik embereke ugye elmondta, hogy bónusszal együtt van 600-a, napi 12 órában heti 7 nap autóval, ami elektromos, így pár cím "0Ft költségen megy neki".
Nincs olyan óriási különbség fizetések között, csak a katasok szeretik ezt felnagyítani kizárólag a bruttó bevétellel számolva.Attól mert nem tud elszámolni költséget a havi 50-ért, még attól létező kiadásai vannak, csak az a különbség, ő azt ezen felül még "zsebből fizeti".
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!