Be lehet e indítani úgy egyéni vállalkozást, hogy rögtön szüneteltetve legyen, ne kelljen egy hónap adót se befizetni?
Amúgy meg nem értem, mi értelme van az ilyennek?
Tudsz racionális indokot mondani?
1: úgy tudom, KATA-ra át tudok majd térni, mielőtt a gyakorlatban is beindítanám a vállalkozást. A tételes elszámolású esetében hogy oldhatom meg a szüneteltetést? Mert ha jól tudom, mindig csak a következő hónaptól kérhető a szüneteltetés (esetleg már másnaptól is?), és úgy hiszem, hogy egy napot mindenképpen aktív lesz a vállalkozás, akkor meg az egész havi adót be kéne fizetni...
Azt nem értem, hogy az adóhatóság miért ellenőrizne egy olyan vállalkozást, ami épp frissen indult, és rögtön szünetel? Mi ellenőrizni való van rajta?
2-es kérdésére nem válaszoltál.
nem sok értelme van létrehozni egy vállalkozást majd szüneteltetni, akkor hozd létre, amikor majd szükséged lesz rá.
Katát létrehozni kis túlzással annyi munka, mint szüneteltetésről visszakapcsolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!