Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Miért kapnak egyes emberek...

Miért kapnak egyes emberek rögtön vérszemet, ha valami kis garázsboltba néha "elfelejtenek" számlát adni?

Figyelt kérdés
Annak a szerencsétlen bolttulajdonosnak ugyan annyi a keresete mint ha egy sima kis beosztott lenne valahol. Azt a kis plusszt sajnálják tőle?
2015. ápr. 23. 12:31
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
68%
Ember! Ha nincs befizetett adó, akkor semmi nincs. Egy tolvaj politikussal ér fel az a boltos, amelyik nem ad számlát. Ezt kellene felfogni egyeseknek, hogy amíg az adófizetési morál a béka segge alatt van, addig semmi, de tényleg semmi nem fog változni az országban. Senkitől nem sajnálom a plusz pénzt, ha azt tisztességes úton szerzi meg, és ennek megfelelően adózik is belőle. Vállalkozó voltam otthon, de elegem lett, kijöttem külföldre, ugyanazt csinálom, de teljesen tisztán, a legapróbb kiskaputól is mentesen, és még így is bőven megéri. Amíg a kisember mosdatja magát, mondván "miért sajnálják tőle azt a picit", addig semmi nem lesz jobb. A politikusok egyben lopnak sokat, a kisember pedig apránként, de ugyanúgy lop, és a sok kicsi sokra megy elv alapján semmivel nem különbek mint a politikusok.
2015. ápr. 23. 12:50
 2/13 anonim ***** válasza:
69%
Mit értesz "kis plusz" alatt, ha egyszer "ugyan annyi a keresete"?
2015. ápr. 23. 12:51
 3/13 anonim ***** válasza:
51%
Ha nem fizetsz adot, akkor tobbek kozott a vevodet is meglopod, te kutya!
2015. ápr. 23. 12:54
 4/13 anonim ***** válasza:
38%

"Vállalkozó voltam otthon, de elegem lett, kijöttem külföldre, ugyanazt csinálom, de teljesen tisztán"

Ezzel azt akarod mondani, hogy itthon a vállalkozásodból nem tudtál megélni? Nos, akkor talán meg is válaszoltad a kérdést... Amúgy nagy a szád, hogy adózzatok tisztességesen, de közben te mit csinálsz? Szarsz az egész magyar valóságba bele, és elmenekülsz innen! Hát így ne legyen nagy a szád! Könnyen puffogsz az adózási morálról, miközben te itt semmit nem adózol...

Amúgy gratulálok a sikeres kinti vállalkozásodhoz, elismerésem, ügyes vagy! További sikereket kívánok! Ha sikerül az országunkból egy vállalkozóbarátabb országot csinálni, várunk vissza szeretettel!

2015. ápr. 23. 12:55
 5/13 A kérdező kommentje:

@12:54

A kutya egy rendkívül intelligens, okos és hűséges állat. De téged ezek a tulajdonságok gondolom taszítanak, azért használod ezt a szót negatív jelzőként. Lehet hogy a putriba ez a hangnem divat, de kérlek a kérdésemet kíméld meg tőle. Köszönöm.

2015. ápr. 23. 13:09
 6/13 anonim ***** válasza:
46%

"Amúgy nagy a szád, hogy adózzatok tisztességesen, de közben te mit csinálsz? Szarsz az egész magyar valóságba bele, és elmenekülsz innen! Hát így ne legyen nagy a szád! Könnyen puffogsz az adózási morálról, miközben te itt semmit nem adózol... "

Az egész morál sehol sincsen, ezért jöttem el. Nekem nincs gyomrom ahhoz, ami otthon folyik, adót pedig több éven keresztül befizettem, bőven hozzátettem a magamét. De amíg az országban az adófizetési hajlandóság 46(!)%, ellenben a nyugaton tapasztalható 80-95%-kal, addig kár bármiben is reménykedni.

2015. ápr. 23. 13:10
 7/13 anonim ***** válasza:
72%

"addig kár bármiben is reménykedni"

A javaslatod, tehát, hogy a garázsboltos vagy adjon számlát, vagy menjen külföldre, vagy pusztuljon éhen. Ugye? Mert ennyi a lehetősége, nincs több.

Abban azért gondolom egyetértünk, hogy se az éhenpusztulás, se a kivándorlás nem oldja meg az ország helyzetét...

Na most jól figyelj! Az a szerencsétlen nem azért nem ad számlát, hogy elcsalja a milliárdjait, hanem hogy meg tudjon élni! Mi a jobb szerinted az ország gazdaságának? Ha egy család jövedelem nélkül marad, vagy ha esetleg kimarad a költségvetésből miattuk havi xeFt? Nem tudom, te hova menekültél, de mondjuk angliában egy hasonló kisvállalkozásnak éves mekkora jövedelemig nem kell jövedelemadót fizetni? Na ez a különbség, tudod!

Addig, amíg valaki a SAJÁT (és családja) megélhetését nem tudja kitermelni, addig szerinted nem irreális elvárás, hogy a közösséget is eltartsa adók formájában?!?

Ja, és NEM az adócsalók mellett kívánok szólni, hanem a nagyszájúak ellen, akik ilyenkor kiabálnak, de az autószerelőnél persze okosba' akarják megoldani a javítást lopott alkatrészekkel... De még ha ők pont az az 1% lenne, akik mindig mindenhol számlátnyugtát kérnek és adnak, talán tanulhatnának némi empátiát.

2015. ápr. 23. 14:13
 8/13 A kérdező kommentje:

"Az egész morál sehol sincsen, ezért jöttem el."

Addig szerintem ne is várj morált míg az emberek adójából Vida "cigány" Ildikó külföldön dőzsöl.

2015. ápr. 23. 14:38
 9/13 anonim ***** válasza:
87%

Mo-n egyből adózni kell, meg ilyen hatóság, olyan engedély

Rögtön, idnulástól

Ez van.

Anglia tényleg máésmilyen.

Mo-n nincs válallkozóbarát gazdaságpolitika, hatalmasok az élő munka járulékai, ennyi

2015. ápr. 23. 16:53
 10/13 anonim ***** válasza:
58%

"de mondjuk angliában egy hasonló kisvállalkozásnak éves mekkora jövedelemig nem kell jövedelemadót fizetni? Na ez a különbség, tudod! "

Évi 10600 fontig adómentes. Magyarországon ilyen adórendszert nem lehetne csinálni, pont az adózási morál miatt. Minden vállalkozó megoldaná, ahogyan sajnos sok keleti itt is megteszi, hogy papíron csak ennyi a bevétele, így csak társadalombiztosítást kell fizetnie.

2015. ápr. 23. 16:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!