Miért kapnak egyes emberek rögtön vérszemet, ha valami kis garázsboltba néha "elfelejtenek" számlát adni?
"Vállalkozó voltam otthon, de elegem lett, kijöttem külföldre, ugyanazt csinálom, de teljesen tisztán"
Ezzel azt akarod mondani, hogy itthon a vállalkozásodból nem tudtál megélni? Nos, akkor talán meg is válaszoltad a kérdést... Amúgy nagy a szád, hogy adózzatok tisztességesen, de közben te mit csinálsz? Szarsz az egész magyar valóságba bele, és elmenekülsz innen! Hát így ne legyen nagy a szád! Könnyen puffogsz az adózási morálról, miközben te itt semmit nem adózol...
Amúgy gratulálok a sikeres kinti vállalkozásodhoz, elismerésem, ügyes vagy! További sikereket kívánok! Ha sikerül az országunkból egy vállalkozóbarátabb országot csinálni, várunk vissza szeretettel!
@12:54
A kutya egy rendkívül intelligens, okos és hűséges állat. De téged ezek a tulajdonságok gondolom taszítanak, azért használod ezt a szót negatív jelzőként. Lehet hogy a putriba ez a hangnem divat, de kérlek a kérdésemet kíméld meg tőle. Köszönöm.
"Amúgy nagy a szád, hogy adózzatok tisztességesen, de közben te mit csinálsz? Szarsz az egész magyar valóságba bele, és elmenekülsz innen! Hát így ne legyen nagy a szád! Könnyen puffogsz az adózási morálról, miközben te itt semmit nem adózol... "
Az egész morál sehol sincsen, ezért jöttem el. Nekem nincs gyomrom ahhoz, ami otthon folyik, adót pedig több éven keresztül befizettem, bőven hozzátettem a magamét. De amíg az országban az adófizetési hajlandóság 46(!)%, ellenben a nyugaton tapasztalható 80-95%-kal, addig kár bármiben is reménykedni.
"addig kár bármiben is reménykedni"
A javaslatod, tehát, hogy a garázsboltos vagy adjon számlát, vagy menjen külföldre, vagy pusztuljon éhen. Ugye? Mert ennyi a lehetősége, nincs több.
Abban azért gondolom egyetértünk, hogy se az éhenpusztulás, se a kivándorlás nem oldja meg az ország helyzetét...
Na most jól figyelj! Az a szerencsétlen nem azért nem ad számlát, hogy elcsalja a milliárdjait, hanem hogy meg tudjon élni! Mi a jobb szerinted az ország gazdaságának? Ha egy család jövedelem nélkül marad, vagy ha esetleg kimarad a költségvetésből miattuk havi xeFt? Nem tudom, te hova menekültél, de mondjuk angliában egy hasonló kisvállalkozásnak éves mekkora jövedelemig nem kell jövedelemadót fizetni? Na ez a különbség, tudod!
Addig, amíg valaki a SAJÁT (és családja) megélhetését nem tudja kitermelni, addig szerinted nem irreális elvárás, hogy a közösséget is eltartsa adók formájában?!?
Ja, és NEM az adócsalók mellett kívánok szólni, hanem a nagyszájúak ellen, akik ilyenkor kiabálnak, de az autószerelőnél persze okosba' akarják megoldani a javítást lopott alkatrészekkel... De még ha ők pont az az 1% lenne, akik mindig mindenhol számlátnyugtát kérnek és adnak, talán tanulhatnának némi empátiát.
"Az egész morál sehol sincsen, ezért jöttem el."
Addig szerintem ne is várj morált míg az emberek adójából Vida "cigány" Ildikó külföldön dőzsöl.
Mo-n egyből adózni kell, meg ilyen hatóság, olyan engedély
Rögtön, idnulástól
Ez van.
Anglia tényleg máésmilyen.
Mo-n nincs válallkozóbarát gazdaságpolitika, hatalmasok az élő munka járulékai, ennyi
"de mondjuk angliában egy hasonló kisvállalkozásnak éves mekkora jövedelemig nem kell jövedelemadót fizetni? Na ez a különbség, tudod! "
Évi 10600 fontig adómentes. Magyarországon ilyen adórendszert nem lehetne csinálni, pont az adózási morál miatt. Minden vállalkozó megoldaná, ahogyan sajnos sok keleti itt is megteszi, hogy papíron csak ennyi a bevétele, így csak társadalombiztosítást kell fizetnie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!