Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Várható nagy lakásár csökkenés...

Várható nagy lakásár csökkenés 2022re?

Figyelt kérdés

Várható több milliós lakásár csökkenés a következő években?

Az airbnb-s lakások aranykorának vége, illetve kevesebb újépítésű projekt fog épülni mert 27% lett az áfa 5% helyett.

Mit gondoltok? Érdemes várni lakásvásárlással 1-2 évet?

2020. aug. 11. 11:30
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
9%
igen.
2020. aug. 11. 11:33
 2/19 anonim ***** válasza:
11%
És még lejjebb fog menni mint a múltkori válságnál ment le.
2020. aug. 11. 11:33
 3/19 anonim ***** válasza:
75%

Várj, hozom a kristálygömböm!

Ilyen tendenciát gyakorlatilag senki sem tud biztosan jósolni, max olyanok vannak akik tippeltek aztán mikor bekövetkezett akkor verik a mellük, hogy ők megmondták.

Jelenleg arra mutatnak a jelek, hogy jelentősen lassulna az ingatlanok értéknövekedése. Az airbnb-nek nem tudom honnan veszed, hogy leáldozik. Azért mert a kormány adott egy lehetőséget a kerületek kezébe?

Talán sokkoló lesz a számodra, de ha kevesebb lakás épül akkor az jó eséllyel nem lefelé hajtja az árakat.

Egy jelentős gazdasági visszaesés, na az nyomná lefelé az árakat. Ez előbb-utóbb biztosan bekövetkezik, de hogy mikor azt senki nem tudja. Az utóbbi 7-8 évben mindig jövőre jósolták aztán még mindig hasít az egész. Lehet 10 évig így lesz lehet holnapután beüt a dolog.

Ha LAKNI akarsz benne, akkor akkor kell megvenni amikor szükséged van rá. Aki 2016-ban nem vett lakást mert azt gondolta, hogy a 2015-ös ralli után vissza fognak esni az árak az most csak 50-100%-kal drágábban tudná megvenni ugyanazt. Az elmúlt 12 hónapban is 10% körül nőttek az árak. Ha elhalasztod a vásárlást akkor két év múlva +25% lesz. Meg az is lehet, hogy -25%.

2020. aug. 11. 11:41
 4/19 anonim ***** válasza:
84%
Nem véletlenül akarja a kormány még kitolódtatni a hitelmóratóriumot, ugyanis mind bedőlnének, akik igénybe vették.
2020. aug. 11. 11:42
 5/19 anonim ***** válasza:
88%

"És még lejjebb fog menni mint a múltkori válságnál ment le."

Igen, sőt annyira le fog menni, hogy majd még a vásárlónak fognak fizetni, csak költözzön már bele a lakásba. Hagyjuk már az ilyen próféciákat ha lehet.

2020. aug. 11. 11:43
 6/19 A kérdező kommentje:
Befektetési ingatlant vennék, nem lakni szeretnék benne
2020. aug. 11. 11:48
 7/19 anonim ***** válasza:
17%
5 Te ennyire nem figyelsz mi folyik megint? Ne rám haragudj, hanem figyelj oda, és vedd észre mi előtt állnak megint az emberek.Azok akik a móratóriumot igénybe vették pl. Nem én vagyok a mumus. Ez miatt a válság miatt is már 2 éve szóltam. A hozzád hasonlók kinevettek meg leugattak. Szóltam, akinek csak tudtam. Volt aki komolyan vett és felkészült volt aki igy viselkedett velem mint te. Akkor? Én emberileg ami tőlem telhető volt szóltam, hogy figyeljenek oda, és ne vegyenek fel hitelt bármilyen kecsegtető is. Mindenki "okos" volt csak én a hülye. Ám legyen, nem az én életem, hanem a tiétek. 2 évvel ezelőtt szóltam.
2020. aug. 11. 11:49
 8/19 anonim ***** válasza:
19%

És azt is mondtam kettő évvel ezelőtt, hogy keményebb lesz a válság mint az előző volt.

Szó szerint bekövetkezett.

Ezért nem én vagyok a hibás.

2020. aug. 11. 11:49
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

Pont erről van szó, hogy két éve szóltál aztán semmi sem történik. Vagy te megjósoltad a koronavírust? Mert a mostani válság - amit az emberek jelentős része amúgy nem érez különösebben - annak köszönhető nem a gazdasági folymatoknak.

Ebben a pillanatban nincs jelentős válság: hitelezés, ingatlan, tőzsde mind pörög. Természetesen akár holnap beüthet a krach, de ezt senki sem tudja megjósolni legalábbis nem itt a GYK-n.

Én meg 10 éve szóltam akkor én okosabb vagyok vagy mi?

Kérdező: befektetésnek már nem vennék, inkább MÁP+-ba raknám egy részét a másik részét meg tőzsdére vinném. Eurót és USD-t is vásárolnék, az elég biztos ha bedől a gazdaság.

2020. aug. 11. 11:53
 10/19 anonim ***** válasza:
19%

Mi pörög itthon, mivel alig van export? és import is döglődik. Sorra állnak le a cégek. Az olaszok kiküldtek egy csomó vásárlójuknak leállásról szóló dolgokat a nyári szünet mellett, hogy újra zárnak. Te hol élsz? Holdban? Németországban is döglődnek. Szinte nem tudsz olyan országot ahol ne lenne óriási probléma. Csak ki kéne nyitni a szemed és látni, nem csak nézni.

Mi pörög? hm?

2020. aug. 11. 11:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!