Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Ha van egy saját új ötletem,...

Ha van egy saját új ötletem, amivel weboldalon profitot termelhetek, akkor azt hogyan védessem le, hogy ne lopják el az ötletet?

Figyelt kérdés

Szóval van egy ötletem, amit internetes weboldalon szeretnék árulni úgymond, lehetséges ezt az ötletet levédeni vagy bármi ilyesmi?

Hogy lehetne megakadályozni, hogy ha valaki fellép az oldalra, ne mondhassa azt, hogy "jéé, de jó, ilyet én is csinálok" és az egész ötletemet ellopva csinál egy másik ugyanilyen oldalt. Majd mondjuk mivel több pénze van, könnyebben reklámozza és elhíresül a lopott oldala, én meg maradok a lecsóban.

Vannak ennek kivédésére lehetőségek?

Köszönöm

2020. aug. 5. 08:58
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ötletet nem lehet levédetni, max kész terméket.
2020. aug. 5. 09:07
 2/5 anonim ***** válasza:
52%
Szellemi terméket is lehet levédetni. Viszont elég borsos ára van. Keress fel szabadalmi ügyekben is jártas ügyvédet ezzel. Előre készülj, ez több milliós tétel lesz.
2020. aug. 5. 09:47
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha szellemi termékről van szó, akkor elvileg nem másolhatja le (pl. egy könyv) - minden egyéb más esetben nem tiltott, hogy akár némi változtatással ugyanazt árulja. De uzgye ezt a weboldalt vállalkozóként, adózva kívánod üzemeltetni, mert egyéb esetben elég sok pénzbe kerülhet, ha rád talál a NAV.
2020. aug. 5. 09:47
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Igen. Könyvelőt is kerestem már fel az adóbevallás miatt
2020. aug. 5. 10:40
 5/5 anonim ***** válasza:
81%

A szellemi termék (ötlet) levédése igen drága mulatság és nem is korlátlan sem térben sem időben.

Szóval lehet, hogy védettséged lesz az EU-ra de ettől még Kínában simán lemásolják...

A legegyszerűbb elkezdeni csinálni és kész. Ha mindig egy lépéssel a konkurencia előtt jársz, az elég lehet egy darabig.

2020. aug. 5. 12:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!