Van egy nagyon tehetséges és szorgalmas barátom. Hogyan tudnék beszállni az üzletébe csendestársként?
Van egy helyi gyorsbüfé, amit szívesen átvenne. Nagyon tehetséges nagy munkabírású srác és nagy tervei is lennének a saját üzlettel. Viszont a cég megvásárlásához nincs elég pénze. Én nemrég örököltem egy nagyobb összeget, így arra gondoltam, hogy beszállnék csendestársként, tehát adnék pénzt, de a munkát nem én végezném. Viszont a vállalkozasok terén nincs nagy tapasztalatom. Hogyan szokták ezt intézni? Hogyan szokták a részesedést meghatározni? Hogyan szokott a befektetés visszatérülni a befektetőnek? Fizetést ugye én nem kapnék, mert nem dolgoznék. A profit után jár részesedés?
Amúgy jól ment a büfé, az előző tulajok azért akarják eladni, mert nem invesztáltak vissza az üzletbe, hanem inkább magukra költöttek, kivették amit csak lehet, aztán belefáradtak.
Köszönöm a válaszokat és minden meglátást!
Ez a barátom dolgozott náluk, aki mindent kézben tartott ott. Addig nekik dolgozniuk se nagyon kellett. A barátom eljött onnan és azóta nem találtak olyan üzletvezető, aki kézben tudná tartani a dolgokat, így ők végzik a munkát és ebbe untak bele.
az nem igaz, hogy jól menő vállalkozást sosem adnak el. Vannak olyanok, akik kifejezetten azt szeretik, hogy valamit létrehoznak, vagy felfejlesztenek, és amikor az elérte azt a szintet, ami potenciál benne van, akkor eladják. Aki megveszi, annak meg éppen a folyamatos üzemeltetés illik az elképzelésébe, nem az építkezés. Persze az építkezés fázisában nagyobb hasznot lehet elérni, de nagyobb a rizikó is.
De ez majdnem független a konkrét ügytől.
Tehát első lépésben megnézném, hogy ténylegesen mennyit hoz ez a vállalkozás. Van-e olyan pont, ahol még javítani tudnék az eredményen? Mindezt milyen további befektetés mellett? És átgondolni, hogy ez az a nagyságrend-e, ahol érdemes belekóstolnotok a vállalkozásba. És ha úgy alapvetően pozitív a dolog, akkor a magad oldaláról még 1x gondold át, hogy neked ez a csendestársi konstrukció mennyire lesz jó. Mennyire bízol meg a társadban? Mennyire akarsz azért belefolyni a dolgokba? És mindenekelőtt: mennyi haszon várható? Abból mennyi járna neked? Ez hogy aránylik a befektetésedhez? Az összhangban van-e a rizikóval?
Őszintén sajnálom, hogy nem sikerült! (Sajnos HATALMAS TÖMEGEK MARADTAK MUNKA NÉLKÜL ebben a koronavírus helyzetben...)
Magyar Máltai Szeretetszolgálat és Kontakt Alapítvány - talán Ők reménykeltőbben tudnak segíteni az itteni megnyilatkozásoknál.
Ui: egyvalaki kifizette az egészet? Konkrét összeget szabad megtudakolni?
Üdv: 46/N
Persze! 5,5 millió forint volt. 3 lett volna a kilépés a többit pedig folyamatosan törlesztettük volna.
A Magyar Máltai szeretszolgálat hogy kapcsolódik ide?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!