Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » “Értelmiségi” állás mellett...

“Értelmiségi” állás mellett fizikai munka?

Figyelt kérdés

Egyelőre egyetemre járok, lassan végzek is, a végén mérnök leszek. A várható fizetés nem rossz, idővel természetesen emelkedik is.

Alapvetően tetszik amit tanulok és vannak is elképzeléseim hol tudnék vele dolgozni.

Viszont szeretnék több lábon állni, több oldalról bevételt szerezni.

Szerintetek mennyire fér az bele, hogy kitanulok egy másik szakmát és kezdetben egyetem mellett később munka mellett vállalkozok benne?

Ti ismertek olyat aki hétköznap bejár egy céghez és mérnöki munkát végez hétvégente meg bevállal pár maszek fizikai munkát?

Eddig akárhányszor mondtam ezt valakinek szinte mindig hülyének néztek, hogy a kettő abszolút nem illik össze meg amúgyse hozna annyi pénzt a maszek.

2020. máj. 1. 22:58
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Èn èpítèsz vagyok, egy időben nagyon foglalkoztatott, hogy elmenjek szobafestőnek hètvègèn, mert tudtam is meg szerettem is csinálni. Többet is kerestem volna a kezdő fizumnál. Aztán vègül msc-re mentem, kèpeztem magam, jobb állásokat kaptam, most van annyi magánmegrendelèsem, hogy már jobban megèri, mint a főállás. Tapasztalat, ismertsèg.

Nincs gond sem a fizikai munkával, sem a szellemivel, de èrdemes arra koncentrálni, amivel igazán foglalkozni akarsz. Persze az nem baj ha máshoz is èrtesz, csak tudd merre akarsz haladni, ne menjen egyik a másik kárára.

2020. máj. 3. 08:19
 12/14 A kérdező kommentje:

Mérnökinformatikusnak tanulok jelenleg. Viszonylag jól megy a tanulás és valószínű meg is fogok élni belőle. Inkább azért szeretnék mellé valami fizikai munkát, hogy ne unjak bele egyikbe se, és több oldalról is legyen bevételem. Számolgattam és nem lenne rossz pénz. Pontosan még nem tudom milyen fizikai munka lenne, több dolog is érdekel. A festő szakmát én is szívesen kitanulnám, esetleg valami kertészettel kapcsolatos, sőt még a gyógymasszázs is foglalkoztat, szóval elég szerteágazó. De mindenképpen csak egyet választanék, hogy ne aprózódjon el a figyelmem.

Főállás mellett kata adózás havi 25 ezer forintba kerül, ami ezen felül lenne az tiszta haszon lenne. Havi 6-8 nap plusz munkát jelentene ha hétvégente dolgozom.

Az egyetemet ugyanúgy komolyan veszem, nem hiszem, hogy a rovására menne.

Illetve ha lenne egy ilyen "mikro-vállalkozásom" az biztonsági tartaléknak sem hülyeség talán. Ha valamiért nem tudnék mérnökként dolgozni (erre kicsi az esély de bármi lehet), akkor elkezdek több figyelmet fordítani a vállalkozásra és kompenzálni tudom a főállás kiesését.

Nem tudom ez mennyire lehet életképes ötlet?

2020. máj. 3. 16:49
 13/14 anonim ***** válasza:

A festő is jo mert most nagyon megy a lehuzas de ha nem megy ennyire az azért nem rentábilis szakma.

Az asztalos szakma amit írtam az jó mindig, akkor csinálod ha akarod.

Burkoló is jó fizet de a derekad kuka.

Víz gáz futes szerelesnel nem tudod félbehagyott pár napra.

Laminált parketta.na az még rendben van és jó pénz korrekt áron is.

És nem szakadsz bele

2020. máj. 3. 20:57
 14/14 anonim ***** válasza:
Irodai munkám mellett egy kis büfét üzemeltetek, hétköznapokon elpötyög egy alkalmazottal, hétvégenként 2 ember kell, abból az egyik gyakran én vagyok. Szeretem csinálni, nem csak a plusz pénz miatt /ami egyébként nem sok/
2020. máj. 4. 00:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!