Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » “Értelmiségi” állás mellett...

“Értelmiségi” állás mellett fizikai munka?

Figyelt kérdés

Egyelőre egyetemre járok, lassan végzek is, a végén mérnök leszek. A várható fizetés nem rossz, idővel természetesen emelkedik is.

Alapvetően tetszik amit tanulok és vannak is elképzeléseim hol tudnék vele dolgozni.

Viszont szeretnék több lábon állni, több oldalról bevételt szerezni.

Szerintetek mennyire fér az bele, hogy kitanulok egy másik szakmát és kezdetben egyetem mellett később munka mellett vállalkozok benne?

Ti ismertek olyat aki hétköznap bejár egy céghez és mérnöki munkát végez hétvégente meg bevállal pár maszek fizikai munkát?

Eddig akárhányszor mondtam ezt valakinek szinte mindig hülyének néztek, hogy a kettő abszolút nem illik össze meg amúgyse hozna annyi pénzt a maszek.

2020. máj. 1. 22:58
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
64%
Miért ne lehetne? Több lábon állsz, plusz több pénzed lesz. Aki szerint nem illik össze, az vagy irigy, vagy munkakerülő.
2020. máj. 2. 03:01
 2/14 anonim ***** válasza:
31%

Nekünk alvállalkozóként dolgozik a sanyi. Na Sanyi ilyen, esténként a garázsban, hétvégén terepen csinálja a konyhát. Hetente 1 konyha tempóval halad, minden konyhaert keveset 200e ftot kér.

Mivel olcsó szívesen bízzák meg, neki meg jó, mert gondolom kiszamoltad, havi 800e Ft a zsebpenze.

Nem tudom hogy a szakmájában mennyit keres , de nem lennék meglepve ha kiderülne hogy a hétvégi és esti barkacsolassal többet, igazából szereti mindkét munkát csinalni.

2020. máj. 2. 06:40
 3/14 anonim ***** válasza:
18%
Nem pont ebben a formában,mert a fizikai munka nem követel végzettséget, de van olyan barátnőm, aki elég szép pénzt keres az irodai melójával, aztán még jó órabérért elmegy heti 4 órát irodát takarítani. A te verziód szerintem jobb.
2020. máj. 2. 07:23
 4/14 anonim ***** válasza:
95%
Nekem van Építészmérnök ismerősöm aki most inkább köművesként falaz mert jobban keres vele.
2020. máj. 2. 07:45
 5/14 anonim ***** válasza:
28%
Igen, de a kérdés a mellekallas volt. Én is elvégeztem volna hogy fosulit végeztem aztán építkezésen melozom. De nem ez volt a kérdés
2020. máj. 2. 08:02
 6/14 anonim ***** válasza:
79%

5:20-as kelés és 17:45-re való hazaérkezés után nem igazán lesz majd kedved mással is foglalatoskodni, főként a hétfői megbeszélésekre készülve, ami elviszi a hétvégét.

Baj esetén minden az új emberen landol, ha valaki betegség miatt kiesik azt is rád fogják nyomni, nem kell félned nem fogsz unatkozni :)

Kezdőként heti 70-80 órát dolgoztam, mindenki a főnököd és ezt ki is használják!

2020. máj. 2. 08:24
 7/14 xswerdy ***** válasza:
66%

pár éve bejárta a sajtót, hogy van egy top manager, aki hétvégente buszvezető. Nem a plusz pénzért csinálja, hanem gyerekkori vágya volt, hogy buszvezető legyen.

De találkoztam olyan mérnökkel, aki épületvillamos tervező is, de kivitelezést is vállal. Van pár embere, de amikor nincs tervezői munkája, akkor beáll ő is szerelni.

2020. máj. 2. 08:55
 8/14 anonim ***** válasza:
85%
Alapvetően jó ötlet, de szerintem nem éri meg pályakezdőként. Kezdő mérnökként valószínűleg több pénzt hoz a jövőben, ha az első pár évben a szabadidőt önképzésre fordítod és több év tapasztalattal kezdesz bele mellékállásokba.
2020. máj. 2. 10:15
 9/14 anonim ***** válasza:
63%

Persze, villamosmérnökként fizikai munkás villanyszerelő, gyenge áramú nyáktervező is lehet.

Gépészmérnökként simán egyetemi esztergálhatsz, CNC-zhetsz, víz-gáz-fűtés szerelőként is nyomhatod.

Építész- és építőmérnökként ahogy egy ember fent írta meg legózhatsz az építkezésen a téglákkal az ásóval, sóderrel karöltve. :D

Tény, hogy ezeknek a mérnöki szakok szakmunkás részének OKJ-jük van, azt meg ha van hétvégi képzés úgy elvégzed. :)

Lehet árufeltöltő, gyors éttermi dolgozó minden más amivel tudsz hétvégén pár órát foglalkozni rész munkaidőben.

2020. máj. 2. 11:37
 10/14 anonim ***** válasza:
71%

Lehetséges de valoszinű semmi értelme. Nagy részben vállalkozoként dolgozni nem lesz időd munka mellet. Minimális összeggel meg nem leszel kisegitve.

Ha a biztos megélhetés a cél akkor sokkal jobb megoldás ha ezt az időt a szakmádba fekteted, nyelveket tanulsz.

Persze biztos van erre is müködő példa. Ismerek olyat aki mérnöki munka mellet pl méhészkedik hobby szinten.

2020. máj. 2. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!