Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Szerintetek 6 millió elég egy...

Szerintetek 6 millió elég egy pékség kialakításához?

Figyelt kérdés
Egy 2200 fős faluról beszélünk, úgy néz ki, hogy felszabadul egy üzlethelyiség, ami korábban pékségként működött. A polcokat hütőket otthagyjak. Igazából én már régóta pályáztam erre az üzletre, és ezért elmentem péknek és üzletvezetőnek,szóval saját magam sütném a pékárút és édesanyám pedig lenne a kiszolgáló. Az üzlet bérleti díja 120000 forint. Az lenne még a kérdésem, hogy 6 millió forintból a gépeket meg tudom venni?
2020. márc. 16. 07:48
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem tudjuk, de most ne nyiss pékséget, plane ne egy 2200 fős faluban, oda a for nettó stand is overkill.
2020. márc. 16. 08:08
 2/4 anonim ***** válasza:

Nem.

Kicsi a haszonrés,

drága az energia a munkabérköltség

és a selejted pedig veszteség.

Ha egy kiló terméken van 500 ft hasznod akkor számold ki mennyit kell eladnod, hogy minden kiadásod kijöjjön a munkabérekkel együtt.

Költségként leírni pedig csak eladott áru utáni áfából lehet ha jól tudom.

Szóval amíg nem adsz el eleget addig csak dobálod a pénzt bele és még rá is dolgozol.

2020. márc. 19. 13:32
 3/4 anonim ***** válasza:

Mégha lenne is haszonrés a termékeken tegyük fela háromszorosa azaz 1500 forint / kg, akkor is ki fogja garantálni a vásárlószámot, és a minimális kosárértéket? (vásárlási összeg fejenként)

Ha csak betérő vásárlókra építkeznél akkor az Teljes Csőd..

Ha vannak fix megrendelőid, ahová beszállítasz szerződött mennyiségekre per hónap akkor úgy működhet, de amíg nem kötöttél velük teljesítési szerződést kötbérre, addig el se indítsd a sütőt!

2020. márc. 19. 13:35
 4/4 anonim ***** válasza:

Ja és mégvalami ami fontos!

Sose vásárolj gépet KP-ra!!!

Bérelj, szervízzel!

A bérlési költség leírható az eladott termékek áfájából (nem kell befizetned, /illetve be kell, de visszakapod ha kiigényled a költségszámlákkal igazolva/ hanem annyival is több lesz a haszonrésed)

Így a készpénzed azaz a tőkédet alapanyagba, és munkabér fizetésbe teheted, nem pedig a gépekbe!

Mindenféle gép bérlésről, alapanyagról, energiaköltségről, helyiségbérlésről legyen cégnévre számla, hogy minél kevesebb adót húzzanak ki belőled, mert amiről számla van csak az után tudod visszaigényelni az áfát, vagy jóváíratni a befizetésbe...

2020. márc. 19. 13:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!