Betegállományban lévő ember elbocsájtása?
Kedves felhasználók!
Nem régiben, vezető pozícióba kerültem egy cégnél. Rám lett hagyva némi feladat, de még elég zöldfülű vagyok.
A lényeg, hogy van egy emberünk, aki hanyagul végezte munkáját, ezért szerettünk volna megválni tőle még tavaly. Azonban, valamilyen módon megtudta, ezért gyorsan táppénzre ment. Az elődöm nem tudta, hogy mit lehet csinálni vele, ezért csak fizettük neki a járulékát. Most úgy döntöttem el kell intézni valahogy az ügyét, mert már csak teher.
Köszönöm a segítségeket.
Rá kell küldeni egy OEP ellenőrt, hogy valós-e a táppénz, vagy csak kamu. Ha valós, akkor meg kell várni amíg visszajön. Ha kamu, akkor megbüntetik őt is, meg az orvost is aki kiírta, visszazavarják a munkába és rögvest kirúghatod.
Illetve, ha elvégzel egy szervezeti átalakítást (mondjuk megszünteted/átszervezed az emberünk osztályát/főosztályát, változtatsz a feladatkörön, etc.) akkor arra való hivatkozással bármi van, kirúghatod.
Köszönöm a válaszokat. Nagyon sokat segítettetek. A szervezeti alakítás valószínű, meg fog történni. Amennyiben nem válaszol, akkor ehhez a megoldáshoz fogok folyamodni.
Még egyszer köszönöm a segítséget.
További szép napot! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!