Mit jelent az pontosan, hogy egyéni vállalkozói alkalmazott? (Eva)
Ehhez kellene egy könyvelő is - vagy csak egyszerűsített foglalkoztatásban jelent be.
Ezt inkább Tőle kellene megkérdezned, mert így, amit leírtál, ez elég homályos... Nem tudjuk, milyen munkaviszonyban kíván foglalkoztatni, stb.
Az eva rövidítés az egyszerűsített vállalkozói adó. Ami idéntől már megszűnt.
Lehetsz egyébként egyéni vállalkozó alkalmazottja, semmi akadálya. A kérdés többi részét nem igazán értem, eléggé katyvaszra sikerült. Azt próbáld meg érthetően leírni. Az, hogy neked milyen szereped lesz ebben az egészben, azt a feleségedtől és a könyvelőjétől kéne megkérdezni, mert mi ezt nem tudhatjuk.
Ezt a főnöködnek (itt a férjednek) kell megszabnia, ugyanúgy munkaszerződést kell kapnod és munkaköri leírást, amiben benne vannak a feladataid.
Nem tudjuk mi a végzettséged, mivel foglalkozik a vállalkozás. Érettségivel be lehet írni az adminisztrációt (ügyfelek kezelése, iktatás, postázás.. ), csomagolás, szóval olyat amihez nem kell szakirányú végzettség.
De ha pl villanyszerelőnek alkalmaz, akkor kell legyen villanyszerelő papírodnak.
A házimunka nem tartozik ide.
Amúgy ha azt szeretnéd, hogy ez ne mérgezze a házasságotokat, akkor jól külön kell választanotok a személyes és a vállalkozásbeli dolgaitokat.
Arra utalt a kérdés szerintem, hogy a törvény szerint mi vonatkozik őrá, hogy legális lehet-e az, hogy végülis nem csinál semmit a vállakozás részére, hanem teszi, amit eddig, a házimunkát.
Szerintem bármit csinálhat, mert abba senki nem szólhat bele, hogy ki mit hogy teljesít egy cégen belül és azért hogy fizetik, hacsak nem állami az a cég. Tehát nem kell csinálnia tényleges munkát és úgyis jár a fizetés, mivel az a főnökétől/ a vállalkozótól, jelen esetben a férjétől függ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!