Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Aki azon panaszkodik hogy...

Aki azon panaszkodik hogy keveset keres, az csak maga tehet róla?

Figyelt kérdés

Most tegyük fel hogy valaki nulláról indul. Felvesz 2-3 millió hitelt, vesz egy furgont és nekiáll piacozni.

Saját példámból kiindulva, bár autót nem kellett vennem szerencsére, és segítséget is kaptam, ezt bárki meg tudná csinálni. Egy vidéki városban élek, ahol a célközönség 80 %-a szegény nyugdíjas. A vállalkozásnak igaz van egy facebook oldala 2500 taggal, amit nem most kezdtem építeni, ott egy egyszerű poszttal hirdettem meg hogy hol árulok, a legfrissebb bejegyzésemet lassan 700-an osztották meg, meg fizettem egy hétre 3000-et hogy jelenjen meg. Mi ebben olyan nehéz sokaknak? Semmi különlegeset nem csinálok, mégis nekem van a legnagyobb forgalmam az egész piacon.

2020. jan. 31. 20:50
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen az amikor valaki idejön villogni és szembesül azzal, hogy nincs rá igény.
2020. jan. 31. 23:59
 12/18 anonim ***** válasza:
Bazsi burgerrel is lehet piacozni???
2020. febr. 1. 07:37
 13/18 anonim ***** válasza:
80%

Arra azért kíváncsi lennék mennyi az adózott profitod, mennyi tőkebefektetéssel és mennyi munkaórával. Természetesen leadózva, bejelentve minden.

Lehet legörbülne a szád, hogy egy átlag értelmiség mennyivel kevesebb energiával mennyivel többet keres mennyivel kevesebb energiabefektetéssel, rugalmas munkaidővel céges eszközökkel, rabszolgamunkában.

2020. febr. 1. 08:18
 14/18 anonim ***** válasza:
65%

Szerintem igen. A lehetőség mindenki számára - többé kevésbé egyformán - adott. Tanulni, fejlődni és szétnézni kell, nem mások elvárásainak megfelelve élni.

Nagyon gyerekcipőben jár még ez a mentalitás Magyarországon, és ezért könnyebb kitörni azoknak, akik követni kezdik.

(A többség meg vár a sült galambra. Tudom, hogy ez így nyers és esetleg arrogáns megjegyzésnek tűnik, de sajnos így van. Azért dolgozom többek között, hogy ne így legyen.)

2020. febr. 1. 08:54
 15/18 anonim ***** válasza:
61%

Szerintem is így van.

Mindenki maga sorsának a kovácsa.

Síránkozni könnyebb meg szídni a kormányt,de felelősség vállalás na az nem divat itthon sajnos.

Nekem édesapám 2 gyerek,házon hitel volt,sakkoztunk a számlákkal,mellette kinevezték főmérnöknek és úgy végezte el az egyetemet,anyum meg GYESEN volt.

De sajnos ma kifogások gyártása na az megy.

2020. febr. 1. 09:36
 16/18 anonim ***** válasza:
80%

"Mindenki maga sorsának a kovácsa."

Igazából nem. A sors kovácsai az örökölt tulajdonságok, a családi és anyagi háttér, az oktatás illetve azok az ingerek amik az embert kb 10-15 éves koráig érték. Például: valakivel egyáltalán nem foglalkoztak, ütötték verték akkor abból jóval nagyobb eséllyel lesz sérült, sikertelen felnőtt mint abból akit nem. Aki azt látta, hogy a szülei vállalkoztak abból nagyobb eséllyel lesz ilyen ember. Aki azt látta, hogy a szülei isznak / dohányoznak abból nagyobb eséllyel lesz alkoholista / dohányos. Ez nagyjából 1000x bizonyított adat.

Ez nem azt jelenti, hogy az elvi lehetősége ne lenne meg bizonyos dolgokra hanem azt, hogy egyszerűen képtelen élni vele mert vak rá a szeme / agya. Vagyis egyszerűen hazugság azt állítani, hogy mindenkiből lehet sikeres üzletember, mérnök, jogász, programozó, szobafestő, autószerelő stb, mert egyáltalán nem mindenkiből. A lehetőség ilyen-olyan mértékben mindenki előtt ott van, de egyáltalán nem biztos, hogy alkatilag alkalmas rá.

Az életben elért dolgok bőven túlnyomó része szimplán szerencse kérdése, hogy hova született az ember.

Természetesen sok olyan ember van aki lustaságból nem jut előbbre és sok olyan is van aki kitör (felfelé vagy lefelé) abból amit születésekor kapott, de ezzel együtt az a mondás, hogy "mindenki maga sorsának a kovácsa" egyszerű lózung amit azok szoktak mondani, akik éppen sikeresnek érzik magukat.

2020. febr. 1. 10:29
 17/18 anonim ***** válasza:
55%

Én meg azt mondom, hogy bármennyire divatossá tették a vállalkozá válást, meg az önmegvalósítást, 10 emberből 9 nem való vállalkozónak, és sokkal boldogabb életet élhet beosztottként.

Hagyjuk már ezt a felfújt fszságot, hogy nem másnak kell dolgozni. Mert az hol van leírva, ha magadnak dolgozol, akkor minden happy, mindig milliós pénzeket vágsz zsebere, stresszmentes vagy stb...

Profit. Erről szól minden, ez a mai álszent, a velejéig hazug világ is. Sokan azért hírdetik hogy légy vállalkozó, hogy vedd meg a könyvüket, ahol 4000Ft-ért leírnak egy mesét és belelkesítenek. Ő jól jár, neki lesz bevétele, neked meg a józan eszed megy el.

A feltett kérdés KAMU, de leírom a véleményem.

2020. febr. 1. 11:34
 18/18 anonim ***** válasza:
61%

"divatossá tették a vállalkozá válást, meg az önmegvalósítást, 10 emberből 9 nem való vállalkozónak, és sokkal boldogabb életet élhet beosztottként"

Szerintem olyan szintre felfújták ezt a vállalkozósdit, hogy egyeseknek úgy tűnhet, mintha szuperképességek kellenének hozzá.

Nem. Tudnod kell képviselni magadat, pénzt elkérni a munkádért, irányt szabni saját magadnak, és akkor is dolgozni érte, ha nincs egy főnök, aki seggberúg.

Egyáltalán nem olyan ördöngősség. 10 (felnőtt) emberből legalább hét meg tudja csinálni.

2020. febr. 1. 15:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!