Mekkora részesedést kérjek?
Munkaviszonyban dolgozom egy szolgáltató kisvállalatnál. Kitaláltam egy új terméket, amelyet koncepció szintről eladható, piacképes termékké fejlesztettem (munkaidőben, jelentős extra erőforrások bevonása nélkül).
A tulajdonos korábban felajánlotta, hogy mivel a termék az én ötletem és az én tudásommal került kidolgozásra is, így részesedést ajánl az árbevételből. Minden eladás során a terméket ügyfélre kell szabni, ezt a cégen belül rajtam kívül más nem képes elvégezni (mivel jellegében eltér a cég főtevékenységétől). Most jutottunk oda, hogy beindul az értékesítés és le kéne ülnöm beszélni a tulajdonossal.
Szóval a kérdés: Mekkora részesedést kérjek?
Nem konkrét százalékokat várok válasznak, hanem inkább valamilyen gondolatmenetet. Miből induljak ki? Milyen logikát kövessek? A részesedést alapvetően pénzbeli juttatásként kapnám, nem pedig a vállalatban szereznék tulajdoni részt.
Alap feltevésem, hogy ezt a megegyezést később nem módosítjuk, így hosszú távon a termék sikerességétől függően jelentős hatása lehet a személyes hasznomra annak, hogy most miben egyezünk meg. Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
Köszönöm a válaszokat!
A jutalék mellett a munkakörömnek megfelelő kb. átlagos piaci bért kapom.
A termék egy szoftver, így főként a személyre szabás munkaideje és az értékesítés munkaideje merül fel költségként, anyagfelhasználás elhanyagolható és nem közvetlen költség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!