Ingatlanos a 21-századba?
Figyelt kérdés
Sziasztok Szabina vagyok.Pályakezdőként dolgoztam 1 irodába mint titkárnő(nem ingatlanos) de idén úgy döntöttem saját lábamra állok. Ingatlanközvetítés érdekelne megnéztem 3 fajta ingatlanközvetítői tanfolyamot a neten(Rendesen szeretnék dolgozni OKJ-val nem úgy mint egyesek...)Viszont ilyen téren még tudatlan vagyok valaki eltudná magyarázni(aki benne van a szakmában) mit csinál 1 ingatlanközvetítő azon felül amit egy egyszerű polgár sejt. Gondolok itt Hideg hívás, Megbíz. szerződés kötés , fotózás ,alaprajz készítés ha nincs, hirdetés szerkesztés/létrehozás , ház bemutatás, energetikai tanúsítvány. Meg ha saját vállalkozásként űzöm mikor kell számláznom ? és készpénz fizetési vagy rendes "sima" számlatömb elég hozzá? Meg milyen más vannak dolgai vannak ? Bárki véleményét elfogadom de főként szakmai béliek lennének jók. Ha nagyon szépen kérem valaki aki tud rá 5 percet szánni fejtse ki nekem előre is köszönöm :)2020. jan. 9. 12:14
11/13 anonim válasza:
Ahogy fentebb írták, az energetikai tanusítványt szerencsére nem csinálhatod, ahhoz mérnöknek kell lenned. Az más kérdés, hogy akárcsak az ingatlanosoknál sok hozzá nem értő mérnök(mérnökinfós, vegyészmérnök) is lerakta annak idején a tanusító vizsgát és megszerezte a jogosultságot, mára már szabályozva van de ebből is Dunát lehetne rekeszteni, ezért sem csinálom meg jelenleg.
12/13 anonim válasza:
Ahány embert ismerek és 0-ról ingatlanozásba kezdett valami cégnél, mind abbahagyta. Szerintem a legnehezebb ilyen jellegű jutis szakma. Túl sok munka, túl kevés eredmény. Aki 20 éve csinálja mert jókor kezdte az jól keres, de újként esélytelen.
13/13 anonim válasza:
Kérdező, íme egy újabb ingatlanos kérdés, érdemes elolvasnod: már a kérdés is válasz a kérdésedre:
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-f..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!