Megkapott Álláskeresők Vállalkozóvá Válásának támogatása (GINOP-5.1.9-17) mellett lehet főállást vállalni?
Álláskeresők Vállalkozóvá Válásának támogatása GINOP-5.1.9-17:
Ha valaki megcsinálja a szükséges tanfolyamot
Majd felmond a munkahelyén
Beadja az üzleti tervet
Megkapja a támogatást
Ezután ugye 24 hónapig kell fenntartania a vállalkozást.
De miután megkapta a támogatást létesíthet teljes munkaidős munkát? A vállalkozástól teljesen függetlenül.
Csak, mert ez érdekes így, h ha valaki meg tudja beszélni a cégnél, h felmond arra az időre, amíg elbírálják a támogatást. Aztán visszaveszik dolgozni.
A vállalkozás meg mondjuk, olyan, h bérel egy olcsó helyiséget, aztán a szükséges éves 1 millióFt-ot meg leszámlázza ismerősökön keresztül.
Van egy teljes idős munkája. Felmond arra az időre amíg megkapja a támogatást. Megíratja valakivel profira az üzleti tervet.
Megkapja. Bérel olcsón egy kis helyet, kiváltja a vállalkozóit, minimális eszközökkel felszereli.
Majd visszamegy a teljes munkaidős munkahelyére.
Akkor a KATA is olcsóbb lesz.
Aztán a vállalkozást meg fenntartja 2 évig, de a munkahely mellett csak minimálisat jár be oda, heti pár órát esetleg.
Akkor is több pénz szed ki.
Mert 4,5 millió a támogatás. 2 év alatt meg még ha teljes KATA és bérleti díjat is fizet, akkor az 2,5 millió.
Könyvelő, eszközkészlet 300-400ezerFt.
Akkor is marad 1,5 millió forintja. Akár eszközbe kiszámlázza és 2 év után eladja, akár ha lehet a támogatásból olyat akkor fizetésbe kiszámlázza magának.
De közben visszament a munkahelyére és ugyan úgy kapja a fizetést.
Csak azért kérdezem, mert nagyon furcsa lenne, ha ez így működhetne.
Vagy van valami korlátozás a támogatás ideje alatt, a vállalkozáson kívüli munkaviszonyra?
A teljes fenntartási időszak alatt ( 2 vagy 3 év ) nem vállalhatsz munkaviszonyban munkát és nem lehet másodállásba átteni a vállalkozásodat. Ellenkező esetben vissza kell fizesd a támogatást.
Munkahelyen eleve hamarabb mondasz fel, mint álláskereső lennél ( maximum egyszerűsített foglalkoztatott lehetsz álláskeresőként! ).
Passz. Én annyit tudok róla, amit leírtam.
Csak megkérdeztem, mert furcsálltam, h nem írták, h más főállás nem lehet mellette, de gondoltam, h nem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!