Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mindenképp KATA vállalkozóiba...

Mindenképp KATA vállalkozóiba kell kezdenem és havi fix 50-et fizetnem, akkor is, ha csak 3-4 "ügyfelem" lesz egy ideig?

Figyelt kérdés

Pár ismerősöm említette másoknak, hogy weboldalakat csinálok, akár sima html meg css plain oldalt, akár egy alap blogot php-vel hozzácsapva (főleg csak annyit, hogy kilistázza a posztokat, meg tudd őket nyitni külön külön, meg megoszthasd őket, posztolni meg csak az tud, aki megadja a szintén a db-ben lévő adatokat, ezek persze titkosítva vannak), meg egy kis jquery-t, bár ezzel még csak ismerkedek.

Szóval ez a néhány ember szeretne tőlem weboldalt, ami nekem sem jönne rosszul. Ezt, hogy legális legyen, úgy tudom nem csinálhatjuk úgy, hogy "Csinálsz oldalt? Ja. Mennyiért? 50k. DEAL!", tehát 'feketén'. Az egyetlen dolog amit találtam, a KATA volt, ahol havi 50k a fix, ha ezt nem mint elsődleges munkát végzem, másképp 75k.

Szóval mindenképp meg kell igényelnem ezt a KATA-t és 50k-t fizetni havonta, tudván, hogy nem lesznek olyan sokan akik oldalt kérnek tőlem, ráadásul nem is minden hónapban?

2019. aug. 22. 16:39
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
54%

Utolsó kommentedet nem értem. Erről beszélt itt mindenki majd 20 válaszon keresztül, hogy egyéni vállalkozóként tudsz weblapokat csinálni amikért pénzt kérsz.

Neked most más dolgod nincs, mint elmenni egy könyvelőhöz, keress egyet a neten vagy kérdezz meg egy ismerőst akinek van, informatikus vagy csak tudsz keresni egyet. Menj el hozzá és tényleg kb 5000 forintért elmondja neked, hogy a tevékenységedhez és várható bevételedhez milyen vállalkozási forma lenne a legalkalmasabb.

Én személy szerint erre a KATA-t választanám, azzal vagyok képben és weblapok készítése tényleg nem jár nagyon költségekkel amiket elszámolhatnál. De ne rám hallgass, mez ne a 73%-osra, hanem menj el egy könyvelőhöz és kérdezd meg őt!

A feketézést meg felejtsd el. Havi 3-4 weboldal esetén ha 50-et kérsz egy weboldalért, akkor lesz 150-200 bevételed. Ebből fizetsz mondjuk 10-et a könyvelőnek, leadózol és így is szépen marad pénzed. Arról nem is beszélve, hogy idővel lehet több megrendelésed és drágább is lehet egy weblap. Amikor ilyen minimális adózási kötelezettséged van, akkor felesleges lenne feketén bohóckodni és attól félni mikor dob fel valamelyik jóakaród.

2019. aug. 25. 23:58
 32/48 anonim ***** válasza:
68%

Szerintem meg pont ezért butaság rögtön katásként kezdeni. Ha már lenne alapból havi 3-4 ügyfél, akiknek kell csinálni, akkor akár még okés is lehetne. De így a nulláról én nem hiszem, hogy megérné, mivel a katát akkor is ki kell fizetni, hogyha nincs megrendelés, meg hogyha a havi bevétel nem fedezi a katát.

Ha az én ügyfelem lenne, akkor tutira azt tanácsolnám neki, hogy kezdje tételes költségelszámolásosként (bármennyire is rugóztok azon, hogy nem tudna költséget elszámolni, mert nincs neki, igenis vannak költségei egy vállalkozónak, akkor is ha csak weblapokat tervez, rengeteg olyan lehetőség van költségelni, amit az itt lévők nagy része még csak nem is hallott) és ha látja, hogy növekszik annyira a vállalkozás, akkor bármikor be lehet lépni a kata alá. Arról nem is beszélve, hogy mondjuk ha havi 3*50ezres weblapról beszélünk, még költségelés nélkül is olcsóbb az adója, mint a kata ;)

Lehet lepontozni, nem igazán érdekel, a számok és a tények makacs dolgok. Mindenki úgy veri el a pénzét, ahogy szeretné. Én elhiszem, hogy csábító a kata egyszerűsége (mert valóban az, rengeteg előnnyel amúgy), de nem mindenkinek éri ez meg, bármennyire is ezt sugallják mindenhol.

De részemről itt befejeztem, ezen a fórumon meddő dolog a kata ellen vagy mellett érvelni (vagy bármilyen adózási kérdésben, még ha az ember esetleg ért is hozzá), még ha az ember ész érvekkel és számokkal jön, akkor is csak leoltják :)

Kedves kérdező, neked valószínűleg az lesz a legjobb, ha tényleg elmész egy könyvelőhöz, aki majd elmondja neked ugyanezeket a dolgokat, amit itt már többen is leírtak. Én nem adok több tanácsot, mert továbbra is kapom a gyűlölködő privátokat, hogy én itt csak ügyfelet próbálok szerezni :D

2019. aug. 26. 00:26
 33/48 anonim ***** válasza:

Én nem mondtam, hogy kezdésnek ne a tételes költségelszámolást válassza. Én azt mondtam, hogy ÉN a katát választanám, mert azt ismerem és ekkora várható bevételnél nekem megfelelő lenne. Havi 25 plusz a könyvelő 35-40 ezerből kijönne egy hónap (nem vagyok könyvelő így nem tudom pontosan).

Nekem ez diákként megfelelne ha a havi várható bevételem 100-150-200 ezer forint körül lenne.

Ha pedig a 35-40 ezret sem tudja kitermelni havonta weblapok készítésével akkor valamit rosszul csinál.

Ettől függetlenül elhiszem, hogy jobb a tételes költségelszámolás, ezt majd a kérdező is eldöntheti amikor beszélt egy könyvelővel.

Én azt írtam, hogy a feketézést felejtse el, mert az viszont butaság lenne. Egy egyszerű weblap elkészítésével már fedezi a havi adózással, könyvelővel járó költségeket és teljesen legális az üzlete. Azért, hogy ezt a pártízezer forintot megspóroljam én biztos nem idegeskednék azon, hogy mikor jelent be valaki, illetve egy ki nem fizetett munka után sem tudnék jogi lépéseket tenni. Biztos van terület ahol megéri feketézni, ebben az esetben szerintem nem.

2019. aug. 26. 00:53
 34/48 anonim ***** válasza:
Ebben tökéletesen igazad van, feketézni nem kell. Ahogy írod is, egy weblap árából meglehet az adó meg a sallang, a többi már csak plussz. Viszont diákként a havi adóját is meg tudná spórolni, úgyhogy maradhatna több is a zsebében, de ez már újra adózási kérdés :)
2019. aug. 26. 01:02
 35/48 anonim ***** válasza:

Hiszek neked, innentől már tényleg a kérdezőn múlik. Ha az adót is megtudja spórolni anélkül, hogy feketézne az csak jó lehet.

Reméljük elmegy egy hozzáértőhöz és nem egyedül kezd el hiányos ismeretekkel vállalkozni:)

2019. aug. 26. 01:17
 36/48 anonim ***** válasza:

Nem tudom mennyire vagytok otthon a webfejlesztés témakörben, de amit leírt, az nagyon-nagyon egyszerű backend logikával megáldott, vagy akár teljesen statikus weboldal.

Ezeket profi, referenciákkal rendelkező cégek aprópénzért futószalagon tudják gyártani, sőt nem túlzok, hogy minden középiskolás osztályban is van legalább egy gyerek, aki megoldja, ha máshogy nem, hát valamilyen tartalomkezelővel (Drupal, WordPress, Joomla).

Ha ebből még adózgatni akar, úgy hogy nincs stabil ügyfélköre, akkor ebből nem fog maradni semmi, ezek pár tízezer forintos munkák.

Én még mindig azt mondom, hogy először próbáld ki pár hónapig, hogy menne-e a szekér. Ha megy, akkor vágj bele rendesen.

2019. aug. 26. 13:08
 37/48 A kérdező kommentje:

html, css, php, javascript (főleg jquery) az, amiket használok általában.

Amit eddig felépítettem, az egy blog volt, ahova regisztrálhattál, bejelentkezhettél, posztokhoz kommentelhettél, ha admin jogod volt posztolhattál, a posztokat törölhetted.

2019. aug. 26. 14:06
 38/48 A kérdező kommentje:
Ahogy a kérdésben is írtam "..akár sima html meg css plain oldalt, akár egy alap blogot php-vel hozzácsapva.."
2019. aug. 26. 14:06
 39/48 anonim ***** válasza:
Na hát ezt mondom, ez nem túl összetett. Ezeket mások egy WordPressben túlzás nélkül pár óra alatt összerakják. Nézz utána, az a három webes tartalomkelező a legismertebb amit ez előbb írtam (főleg a WordPress). PHP alapú, van mögötte adatbázis, a html meg css meg javarészt generált, kézzel össze lehet kattintgatni. Ilyen bejelentkezés, fórum stb. funkciók is vannak benne alapból, amit kódból még customizálhatsz.
2019. aug. 26. 14:47
 40/48 A kérdező kommentje:
Értem. Szóval akkor igazából amihez értek, idézőjelbe téve szrt sem ér, mert már ilyen utakon csinálnak mindent?
2019. aug. 26. 15:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!