Mindenképp KATA vállalkozóiba kell kezdenem és havi fix 50-et fizetnem, akkor is, ha csak 3-4 "ügyfelem" lesz egy ideig?
Pár ismerősöm említette másoknak, hogy weboldalakat csinálok, akár sima html meg css plain oldalt, akár egy alap blogot php-vel hozzácsapva (főleg csak annyit, hogy kilistázza a posztokat, meg tudd őket nyitni külön külön, meg megoszthasd őket, posztolni meg csak az tud, aki megadja a szintén a db-ben lévő adatokat, ezek persze titkosítva vannak), meg egy kis jquery-t, bár ezzel még csak ismerkedek.
Szóval ez a néhány ember szeretne tőlem weboldalt, ami nekem sem jönne rosszul. Ezt, hogy legális legyen, úgy tudom nem csinálhatjuk úgy, hogy "Csinálsz oldalt? Ja. Mennyiért? 50k. DEAL!", tehát 'feketén'. Az egyetlen dolog amit találtam, a KATA volt, ahol havi 50k a fix, ha ezt nem mint elsődleges munkát végzem, másképp 75k.
Szóval mindenképp meg kell igényelnem ezt a KATA-t és 50k-t fizetni havonta, tudván, hogy nem lesznek olyan sokan akik oldalt kérnek tőlem, ráadásul nem is minden hónapban?
Bocs, de a KATA-t nem "igényelni" kell, hanem kiváltani a vállalkozóit.
Előtte javaslom, jó alaposan tanulmányozd, mit hogy lehet - de jobban járnál, ha inkább lenne egy főfoglalkozásod.
Ha viszont felsőoktatásban tanulsz, akkor mellékfoglalkozású vállalkozóként is dolgozhatsz KATA-san - úgy "csak havi 25 ezer ft.
Adószámos magánszemély és egyéni vállalkozó között igen vékony a jég - a NAV hamar rád süti, hogy rendszeres, üzleti tevékenységet végzel és akkor máris megy a visszamenőlegesen is megállapított adó.
Ha nincs főfoglalkozásod, akkor ez gond lehet.
Ez mondjuk érdekes, mert egy bekezdés tényleg eltűnt a leírásomból, és a kategória is megváltozott Karrier-ről saját vállalkozásra.
Azt is megemlítettem, amit nem látok a leírásban, hogy igen, tanulok (bsc), és amellett végezném.
"...KATA-t nem "igényelni" kell, hanem..."
Arra gondoltam, hogy igényt kell tartanom rá, bocsi a rossz fogalmazásért.
Utolsó, nem tudom pontosan mire gondolsz de úgy látom sokaknak nem tetszik (én még nem szavaztam).
Előtte: köszi, úgy tudtam 75 ha ez a fő állás, 50 ha csak mellék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!