Közigazgatás-szervező diplomával van lehetőség versenyszférában elhelyezkedni?
Én azért akarok ide menni,mert ez érdekel.Én már kiskorom óta nagy rajongója vagyok az államnak és a politikát is figyelemmel kísérem.Csak tényleg siralmas a fizetés közszférában,szóval inkább versenyszférába mennék.
Nem vagyok egy műszaki embet,egy mérnöki kart biztosan nem tudnék elvégezni és megmondom őszintén nem érdekelnek a műszaki dolgok meg a fizika.
Ezek a gazdász,üzleti szakok meg nem igazán érdekelnek.Alapképzésre meg c sak fizetősre tudnék bejutni,mert nagyon magasak a ponthatárok.Ha elmennék egy foszkra,annak meg nem lenne sok értelme.
Szóval nem tudom mit válasszak.
Most megmondom neked, hogy 100%, hogy megbánod ezt a szakot. Ezzel közszférában lehet dolgozni, alacsony bérért, rossz munkakörülmények között. Biztos lehetsz valami lótifuti ember egy irodában is, valami piaci cégnél, de az nem karrier, hogy kávét főzöl vagy portán ülsz nyugdíjas korodig.
Nem tudom, hogy milyen képességeid vannak, de nem kell bevenni minden riogatást a mérnöki meg informatikai szakokról. Ha el akarod végezni, akkor elvégzed. Nem bulizni, lustálkodni, meg berúgni kell egyetemre járni, hanem tanulni. Én világ életemben a történelem iránt érdeklődtem, de tudtam anno, hogy ebben semmi pénz nincs, szóval informatikát tanultam. Most nagyon jól keresek és mellette van időm a hobbimmal is foglalkozni, a történelemmel.
De ahhoz elég erős matek kell.Én 2-es 3-as voltam belőle mindig is.
És úgy kellett volna tanulni a reál tárgyakat is,hogy legyen hozzá alapom.Nem nagyon tanultam soha sem a fizikát.
Már lekéstem arról,hogy műszaki karra menjek.
De gazdaságira alapképzésre csak fizetősre lenne elég pontom.Vagy menjek el foszkra?
Nyelvszakkal mit lehet csinálni?Tolmácsnak?De én egy szakképzettséget is akarok,nem csak egy idegen nyelvet beszélni
Nyelvszakkal megtanulsz egy nyelvet, de legalább jól. A közigazgatás szervezővel meg nem fogsz semmi értelmeset kezdeni és még a nyelvet sem fogod tudni.
Egyébként meg köcsög leszek, de ha nem megy semmi, akkor miért kell erőltetni az egyetemet?
Én jo tanuló vagyok,van már nyelvvizsgám is
Arrol nem tehetek ha a közig érdekel.Menjek akkor inkább szakmára?
Felvettek! :)
Jól jártam vele?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!