Regisztrált álláskeresők, veletek is ilyen „törődő” a járási kormányhivatal foglalkoztatási osztálya, vagy csak én lehetek ennyire „egyedi eset”?
Oké. Akkor rájöttem. Államtitkár voltál a Megyóék meg a Gyurcsány alatt és csodálkozol, hogy azóta nem tesz be a munkaügyi államtitkárnak... :D
Kész, ilyen nincs. Nincs olyan, hogy 10 év felsőfokú
végzettséget igénylő munkatapasztalat után valaki vár 10 évet a munkaügyi hivatalra, hogy csináljanak valamit. A fenti esetet kivéve :P
"egyetemet végzett regisztrált álláskeresőt nem küldenek közmunkásnak.."
Szerdán hozta a postás a közvetítő lapot közmunkára :(
Szerintem minél több embert akarnak kitenni a munkaügyiből, hogy a statisztika javuljon, a diplomásokat így a legegyszerűbb, felajánlanak valami elfogadhatatlan közmunkát. Érdekes, hogy eddig nem küldözgettek, megjelenik egy cikk és máris jön a kiközvetítés.
Van diplomás közmunka, legalább is pár éve volt. Nem árkot kaszálni küldték őket, hanem valami hivatalosan helyre iktatónak stb 70 ezerért. Sőt állandó dolgozókat rúgták ki majd foglalkoztattak vissza a jobb bér helyett bagóért.
Amúgy nem értem hogy lehetsz 10 év után is regisztrált munkanélküli, engem diplomával el akartak küldeni ilyen hivatali helyre, csak akkor éppen jobb melóm volt feketén, így a papírra azt irattam, hogy nem feleltem meg,így a rendszerben maradtam. Egy idő után kiteszik az embert. Ha csak nem volt megszakítás, újraregisztrálás.
Még mindig kíváncsi vagyok miből élsz.
Amúgy az önéletrajz alapján tényleg nem sok esély van 10 éves lyukkal munkát találni, főleg hogy vannak nálad fiatalabbak és hiába van gyakorlatok, meg diplomád egy adott témában, mert 10 év alatt minden területen volt fejlődés, új dolgok. Szóval, ha nem vagy naprakész a szakmában, kb 0 az esélyed.
De biztos van, aki eltartson, mert van az a helyzet, amikor bármilyen melót elvállal az ember, hogy megéljen, még a fizikait is,de te ezek szerint nem vagy abban ennyi idő után.
De legalább az is jelentene vmit az önéletrajzban, nem csak az lenne , hogy várod a sültgalambot, mert legalább kiderül belőle hogy tényleg dolgozni akarsz.
Lejjebb kéne adni a büszkeség ők, meg az igényekből és akkor talán munka is lenne.
A Munkaügyi Központban én is elég árnyoldalas tapasztalatokat szereztem. (Tiszta "Munkaügyek" sorozat volt.) Sajnos egy hülye vagy kimondottan furcsa (elmebeteg?) nőhöz kerültem az elején és ez ott meghatározta a sorsomat.
Azonban láttam, hogy akadnak normálisabb, segítőkészebb kollégák is. Végül a jó csillagzatom segített, húzott ki a csávából-véletlenül sem a Hivatal. Az egy abszurd vicc volt.
Mi közötök van ahhoz, hogy miből él a kérdező?
A munkaügy mindig csak kulimunkát meg négyhónapos tanfolyamokat ajánl az álláskeresőknek. Egy éve volt, amikor mennem kellett állásbörzére, voltunk kb. 40-en, hozzám hasonló huszonévesek, erre eljött egy rendőr, aki elkezdte a határvédelmi melót promózni, érthetően mindenki csalódott volt, seperc alatt kiürült a terem, amint vége lett. Nem értik meg, hogy senki sem akar ma már rendőr lenni.
Amúgy én is így vagyok az egésszel, mint te, kérdező. Én is szellemi munkában gondolkodom. Nem azért tanultam annyit, hogy egy futószalag mellett álljak.
Sajnos vannak helyek az országban ahol diploma mellett is kuli/gyári meló jut, mert nincs annyi diplomás meló mint diplomás ember. Vagy ha van is meló az meg protekciós.
2 választás van:
- elfogadod ezt és gyári meló mellett próbálsz elhelyezkedni
- vagy elköltözöl onnan.
Persze lehetne szerencséd esetleg neked is protekciód csak nincs sok esély rá....:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!