Hogyan lehetnék pártfogó-felügyelő? Milyen végzettséggel/ végzettségekkel lehet ilyen munkakört betölteni? Szakmai gyakorlatra van lehetőség?
Légyszíves, aki tud róla bármit, válaszoljon, mert őszintén érdekel ez a hivatás, s nagy álmom, hogy pártfogó lehessek! :)
Másodéves közigazgatás-szervező ( a régi igazgatásszervező) szakos hallgató vagyok (lány) a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. Idén az Igazságügyi Minisztériumban töltöttem a szakmai gyakorlatom, de jövőre nagyon, nagyon szeretném, ha volna rá lehetőségem, hogy egy Pártfogó Felügyelői Szolgálatnál tölthessem a gyakorlatom, vagy egy Kormányhivatal osztályán, ahol pontosan ilyen és hasonló ügyekkel foglalkozhatnék, beleláthatnék ebbe a csodálatos hivatásba. Jó tanuló vagyok, 2 nyelvvizsgám is van, ha ez számít valamit. A továbbiakban majd Kriminológiát szeretnék tanulni, hogy még közelebb kerülhessek az álmomhoz.
Előre is nagyon szépen köszönöm annak, aki válaszol, vagy ír privátban!
Ismerős egy tehetségtelen naív általános iskolai magyartanár volt. 40 akárhány évesen fogta magát, otthagyta a tanári pályát és elment pártfogó felügyelőnek. Nem volt képzettsége hozzá, csak egy tanári.
Aztán otthagyta azt is, mert BM alá tartozik és közalkalmazotti éhbértábla alapján fizetnek.
Kedves Válaszoló, köszönöm a válaszodat! Akkor ezek szerint nem feltétlenül és nem kizárólag jogi, kriminológiai meg hasonló végzettséggel lehet megpályázni ilyen munkakört. :) én Mikor Utána olvastam, azt olvastam, hogy a pártfogó - felügyelők kormánytisztviselők.
Én úgy örülnék, ha ilyen munkám lehetne, hogy még a viszonylag alacsony illetmény sem szegné a kedve. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!