Egy kiemelkedően teljesítő fizikai dolgozó miért szégyenli a munkáját?
Autóipari multicégünk több rövid, pár perces imázsvideót készített már dolgozóinkkal, ezekben nálunk dolgozó, elhivatott, sikeres kollégáink szerepelnek, fizikai és szellemi területről is.
Egyik lelkes, szorgalmas gépkezelő kollégánkat kértük volna fel a legújabb ilyen rövid videóhoz hogy bemutassuk munkakörét, de megdöbbenésünkre azt kérte hogy róla ne készítsünk!
És hogy ő lelkiismeretesen elvégzi a munkáját, hiszen a munkaszerződésben ebben egyeztünk meg de attól ő nem büszke a munkájára és legyünk szívesek nem megszégyeníteni nyilvánosan!!!
A HR-es kollégákkal csak néztünk hogy mi van???
Monoton gyártósori munkáról beszélünk.Miért legyen rá büszke?
Egy asztalosnak, karosszérialakatosnak kell használnia a fejét, kreatívnak kell lennie.
Viszont egy gyártósori munkásnál más a helyzet.
Könnyen lehet, hogy egyszerüen nem akarja, hogy nyilvánosan látható legyen, függetlenül a munkától.
Sok ember nem akar a netre felkerülni, nek akarja, hogy bárkinek elérhetö legyen a képe, neve, vagy egyéb privát adata.
Ennek semmi köze ahhoz, hogy a munkáját szégyellné, egyzerüen védi a saját privárszféráját.
Nem akartam részletesebben leírni hogy még mit mondott de szomorúan és elkeseredve arról beszélt, hogy az ő családjában nagy szégyen nem szellemi munkát végezni, és az hogy ő itt dolgozik az nem siker hanem kudarc.
Remek a HR-es csaj töröltette a válaszomat :)
Miért volt olyan felháborító számodra, hogy én nem szeretném, ha a beleegyezésem nélkül, felhasználnák a képeimet egy olyan dologhoz amihez közöm sincsen?
A példa amit említettem, hogy heteróként ne tegyenek a mi elfogadjuk a meleg alkalmazottakat förmedvény címlapjára, őt is befogadtuk szöveggel, ezzel elvágva a párkeresési lehetőségeimet, felmondtam kifizették 6 havi bérem kártérítésként!
Miért volt ez számodra annyira elfogadhatatlan "kedves" kérdező???
Vagy azzal volt a gondom szerepeljenek inkább a HR-es hölgyek/urak az újságban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!