Munkáltató kommunikál akármilyen szinten más cégekkel/konkurenciával?
A városban, ahol élek, több ugyanabban a munkakörben tevékenykedő cég is van. Nagyon sok esetben előfordult, és szokás is, hogy magasabb fizetés miatt egyik cégtől a másikhoz mennek a dolgozók (szellemi dolgozókról lévén szó).
Ezért arra gondoltam, hogy mi van akkor, ha avval állok a felettesem elé, hogy megkeresett a konkurens cég (de igazából nem), és állást ajánlottak, X összeggel többet, mint a jelenlegi fizetésem. Tehát választás elé áll a cégem. Kifizetik azt az összeget ők, amit "ajánlott" a konkurens, vagy elmegyek a cégtől. (rosszabb esetben nem fizetik ki, és maradok a cégnél, mert "nekem itt már jó")
A kérdés az, hogy kommunikál a két cég egymással, és visszatudja követni azt, hogy igazából semmiféle megkeresés nem volt?
KKV-k talán, multi cégek ilyen formán nem kommunikálnak egymással.
Amúgy meg amikor ilyesmivel állsz elő nem kell ám megmondani, hogy melyik cég keresett meg...
"Ezért arra gondoltam, hogy mi van akkor, ha avval állok a felettesem elé, hogy megkeresett a konkurens cég (de igazából nem), és állást ajánlottak,...
Szóval egyszerűen hazudnál a cégnél. Ennél sokkal egyenesebb megoldás lenne, ha odaállnál eléjük és megmondanád, hogy szeretnél fizetésemelést.
... (rosszabb esetben nem fizetik ki, és maradok a cégnél, mert "nekem itt már jó")"
Nem, mivel a hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát, ezért rosszabb esetben simán elbocsátanának.
Nem értem, mi értelme van egy ilyennek - akár csak gondolatnak is - ha jó Neked a cégnél.
Ne vágd magad alatt a fát!!
Sokszor nem is gondolnád, hogy a legnagyobb konkurensek vezetői magánéletben "puszi pajtások", együtt sportolnak vagy akármi.
Az alkalmazottak is jönnek, mennek mindenfelé, szóval könnyen lehet a HR osztályon is valakinek egy ismerős a másik cégtől.
Na de a legnagyobb baj a kamuval van. Mert mi az opció arra, ha azt mondják menjél nyugodtan?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!