Mai 20-on éves korosztály már ne is reménykedjen a nyugdíjban? Már az is mindegy hogy normálisan bejelentik az embert?
Mai 20-30 éves korosztály már ne is reménykedjen abban,hogy valaha is nyugdíjas lesz? Én 26 éves vagyok és minap hallottam a hírekben,hogy ahhoz,hogy fenntartható legyen a rendszer,akkor pár éven belül 72 évre kéne emelni a nyugdíj korhatárt.
Mire a mostani 20-30 éves korosztály eljut oda,már lehet,hogy 75-80 év körül lenne a nyugdíj korhatár?
Nyugdíj szempontból,akkor mindegy is,hogy az embert normálisan bejelentik e?
"gond nélkül lopott el 3 ezer milliárd Ft magánnyugdíj vagyont."
Az ugye megvan, hogy az ide került pénz az a magán nyugdíj előtt szintén az államiba ment? Tehát nem elvettek tőled valami extra pénzt, hanem csak visszaállt a régi rend.
Sok ember gyűjtögette a pénzét a magánnyugdíj pénztárakba,aztán az utolsó fillérig eltulajdonította az állam.
Mi a biztosíték,hogy nem teszi meg ugyanezt egy másik pénztárral?
Már ne is haragudj 2. válaszoló, de ez em így működik, hogy csak úgy kimész külföldre és ott majd lesz nyugdíj. Egész EU-ban a népfogyatkozás hatalmas probléma, ott is tolják felfelé a nyugdíj korhatárt pl. Németországban 70 már! Másik meg, hogy kimenjél dolgozni egy magabiztos, minimum középfokú anyaelvi szint kell, hogy el tudj normális helyen helyezkedni és egy szakma amihez értesz, több éves gyakorlattal. Mert ha csak takarítónak, szobalánynak, felszolgálónak vagy hasonló cscicskásnak vesznek fel akkor ugyan ott vagy mintha itthon lennél. Nem tudom miért hiszitek azt, hogy nyugaton minden annyira csilli villi. Nem egy ismerősöm jött haza, hiába van 2 nyelvtudásuk, szakmájuk mégsem jött be a számításuk, ez nem így működik ám ahogy 20on éves fejjel megálmodjátok. És én 38 éves vagyok a barátok korosztálya az én korosztályom 1-5 é -,+
Másik meg, van gond a mai nyugdíjasoknak is. Pont a bejelentetlenségből adódóan sokaknak nagyon kevés a nyugdíjuk (60-90 ezer/hó), ebből kifolyólag nagyon sok nyugdíjas 70 évesen is kénytelen dolgozni, tehát ez azt jelenti, ha egyszerű munkás vagy, hiába leszel nyugdíjas, mivel nem fizették utánad a járulékokat, nem voltál évekig bejelentve elesel egy csomó évtől azzal együtt pénztől is és ugyan úgy halálodig, vagy amíg egészségileg le nem robbansz dolgozhatsz.
"Sok ember gyűjtögette a pénzét a magánnyugdíj pénztárakba,aztán az utolsó fillérig eltulajdonította az állam"
Nem, nem, nem a saját pénzét gyűjtögette, el vagy tévedve!
A régi rendszerben 100% tőled levont nyugdíj járulék ment a nagy közösbe.
Aztán a magán nyugdíj alatt ugyanannak az állami levonásnak csak 75%-a ment a közösbe és 25% magán nyugdíjba. Aztán ezt felrúgták és ismét 100% megy a közösbe.
(illetve egyaltalan nem volt kötelező megszüntetni a magán számlát, volt is aki maradt)
De ez sosem volt olyan értelemben magán, mint a kézhez kapott nettó jövedelmed, amiből akár önkéntes nyugdíj pénztárat fizetsz!
Ezt nem vehetik el vagy ilyen alapon akkor bármit elvehetnek, ne építs vagyont, élj a mának...
Szóval ne keverd, nagyon nem ugyanaz.
'Az ugye megvan, hogy az ide került pénz az a magán nyugdíj előtt szintén az államiba ment? Tehát nem elvettek tőled valami extra pénzt, hanem csak visszaállt a régi rend."
Ez aztán az érvelés.
" Akartunk, de elvették."
Akartál? Mégis hogyan akartál? Úgy, hogy fizettél előtte 100% járulékot, utána csak 75% a közösbe? Erről hitted, hogy te akkor most öngondoskodsz?!
Aztán fel vagy háborodva, hogy az állam mégis meggondolta magát és kéri a 100%-ot?
Nem te öngondoskodtál! Az állam próbált gondoskodni de fenntarthatatlan volt, így meggondolta magát.
Az öngondoskodás nem ez, hanem amikor a kézhez kapott nettó jövedelemedből teszel félre. Nem kell elkölteni mindent mindig.
Egyébként működhetett volna jól is ez, ha egy plusz elvonás lett volna. Csak azt sokan egy plusz adónak tekintették volna, akkor is ha x év múlva kamatostul visszakapod.
Nálunk nem müködött jól az a fajta magánnyugdíjpénztár. Inkább csak nyúlták a pénzt, azért is lett megszüntetve. Férjemnek konkrétan kevesebb volt benne, mint ami oda került, mert "rosszul gazdálkodtak", és minuszba kamatozott. Arról nem beszélve, hogy egyes munkáltatók nem is utaltak rendesen oda. Jött a kimutatás, hogy hónapokig nem érkezett rá pénz, pedig a fizumból le lett vonva...
Úgyhogy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!