Szerinted a mostani 20as,30as korosztály fog nyugdíjat kapni Magyarországon?
Persze nem nevetségesen kevés nyugdíjat (pl:30-40-50ezer ft-ot),hanem amiből meg lehet élni és nem kell a fűtetlen lakásban szikkadt kenyeret enni.
Mi a jövőképed Magyarországról e tekintetben?
Vagy pedig lesz nyugdíj, csak egy jelképes összeg hogy ne háborogjon senki amiatt hogy hiába fizettük a nyugdíjjárulékot.
Valamint tovább emelhetnek a nyugdíjkorhatáron és máris kevesebben érik meg a nyugdíjat.
Állítólag azt hallottam,hogy 100 €urót fognak kapni jelképesen nyugdíj címszó alatt.
De sajnos vannak olyanok akik,nem tudnak félretenni pénzt havonta.
"Állítólag azt hallottam,hogy 100 €urót fognak kapni jelképesen nyugdíj címszó alatt. "
Azt mégis ki az, aki egy konkrét összeget merne mondani arra, hogy milyen nyugdíj lesz 40-50 év múlva?
Szerinted egy 1965-1975-ös jóslás mennyire jöhetett be mára?
Csak az biztos, hogy a mostani demográfiai meg gazdasági trendek mellett 30-40 év múlva magasabb lesz a nyugdíjkorhatár és alacsonyabb a nyugdíj.
Mindenkinek saját jól megalapozott érdeke, hogy már 30 évesen annyit tegyen félre öregkorára, amennyit csak tud. 40-50 évesen már késő lesz.
Meg sem érjük azt, mire nyugdíjba mehetnénk :)
"Állítólag azt hallottam,hogy 100 €urót fognak kapni jelképesen nyugdíj címszó alatt. "
Sokan sokat beszélnek. És ki tudja? Lehet, hogy 100 euró 50 év múlva hathavi fizetéssel lesz egyenértékű...
" Leginkább sehogy, a legsiralmasabb,
hogy erről főként a mostani
nyugdíjas korosztály tehet"
Igen de nem a demokracia miatt mert azzal semmi gond. Hanem kevés gyereket szültek, neveltek fel sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!