Mai 20-on éves korosztály már ne is reménykedjen a nyugdíjban? Már az is mindegy hogy normálisan bejelentik az embert?
Mai 20-30 éves korosztály már ne is reménykedjen abban,hogy valaha is nyugdíjas lesz? Én 26 éves vagyok és minap hallottam a hírekben,hogy ahhoz,hogy fenntartható legyen a rendszer,akkor pár éven belül 72 évre kéne emelni a nyugdíj korhatárt.
Mire a mostani 20-30 éves korosztály eljut oda,már lehet,hogy 75-80 év körül lenne a nyugdíj korhatár?
Nyugdíj szempontból,akkor mindegy is,hogy az embert normálisan bejelentik e?
Én kereken 30 vagyok de a fejemet ráteszem hogy addigra min.: 70 év lesz a határ. Lehet annyit meg se élek így nem is érdekel. Kérdés inkább az mikor kezdődik a "lejtmenet" (nyugdíjkorhatár és mennyit adnak.
Viszont akkor is jó ha bejelentenek, mert a TB-d is fizetve van akkor...igaz más tészta hogy milyen orvosi szolgáltatásban lesz részed államiban...
Nem érted a működését. Amit most tőled vonnak nyugdíjjárulékot, abból kapnak a mostani nyugdíjasok pénz. Mivel egyre kevesebb az aktív korú ember Magyarországon és baromi sokan kimennek külföldre is, így mire oda jutunk, hogy mi mennénk nyugdíjba, nem lesz gyakorlatilag, aki kitermelje a mi nyugdíjunkat.
Szóval amit tehetsz
1) te is elhúzol külföldre és ott szerzel magadnak nyugdíjat
2) elkezded az öngondoskodást, nyitsz egy magánnyugdíj pénztárat és elkezdesz spórolni. Ha korrektebb fizud van, akkor úgy 40-45 év alatt elég élhető összeget félre tudsz tenni, plusz ugye a befizetett SZJA egy apró részét is vissza lehet évente igényelni.
Szerintem ilyen mentalitással nem lehet élni... Igen, most sok a nyugdíjas, ez a trend. De ez azért gyökeresen változhat. Igaz, sok minden lehet még a következő 30-40 évben. De vagy fizeted normálisan a nyugdíjjárulékot, vagy oké, dolgozz feketén vagy katásként, de akkor úgy számolj a béreddel, hogy abból már most tegyél félre. Mert baromi könnyű most tojni rá, de hipphopp elillan az élet, aztán meg csak néz az ember, hogy most akkor hogyan tovább.
Régóta megy már a nem lesz nyugdíj szajkózása, ez ment 30 éve is. Most mégis az a nyugdíjas él nyugodtan, aki dolgozott és fizette a járulékokat. Vagy aki eleget takarított meg.
Ha meg itt a világvége, ami szintén visszatérő motívum, akkor meg mindegy, hogy fizettél járulékot vagy nem... Ez igaz. De erre várni szintén butaság.
Én feltételezem és bízom benne, hogy normális életünk lesz a jövőben is. Tenni kell érte.
Nem a mentalitásod függvénye, hogy lesz-e állami nyugdíjad vagy sem, egyszerűen nem tartható fenn az állami nyugdíjrendszer.
A mostani nyugdíjasok nagy része nem nyugodtan él, hanem szegénységben és örülnek az évi 10 ezer Ft Erzsébet utalványnak ami havi kevesebb mint ezer Ft 1 évre vetítve.
Aki normális élet színvonalon akar nyugdíjasként élni és nem a négy fal között akarja azt eltölteni farháton és zsíros kenyéren és a napi élmény maximum az lesz, hogy elugrik a sarki boltba akkor az egyénileg gondoskodik a nyugdíjas éveiről és nem egy olyan államra bízza magát amelyik gond nélkül lopott el 3 ezer milliárd Ft magánnyugdíj vagyont.
Mindenképp törekedj arra, hogy normálisan bejelentsenek, nem is csak a nyugdíj miatt. Hitelt sem tudsz fekete jövedelemre felvenni például.
Mindenesetre akárhogy is áll a szénád én javaslom, hogy célzottan tegyél félre öregkorodra. Ma csak a mostani trendekből tudunk hosszútávú következtetéseket levonni, de ezeket egyáltalán nem szabad készpénznek venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!