Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Tényleg ennyire betegre...

Tényleg ennyire betegre kereshetik magukat a szakmunkás melósok mostanság vagy nem ilyen fekete-fehér a történet?

Figyelt kérdés

[link]

Egy bádogos..? Nem lenézve senkit, de életemben nem gondoltam volna, hogy egy bádogos a minimálbérnek akárcsak a másfélszeresét megkeresheti. Mostanában pedig a csapból is az folyik, hogy szakmunkásokért tűzbe mennek a munkáltatók szuper fizetést ajánlva. Nekem ez túl szép, hogy igaz legyen, főleg, hogy én 6 évet tanultam az egyetemen (szakváltással sajnos) és ősszel megszerezhetem végre a diplomámat informatikai szakterületen, ha sikerül minden, de örülni fogok, ha lesz egyáltalán munkahelyem, nemhogy válogassak. Eközben meg ilyen ács/kőműves/villanyszerelő/gázszerelő emberkék keresnek súlyos százezreket? Ez valahogy bűzlik nekem? Komolyan gondolkoztam azon, hogy pályát váltok és kitanulok én is egy ilyen szakmunkát, amit 80-as IQ-val is el lehet végezni (nem megbántva senkit, de tényleg nem egy ördöngösség csak dolgozni kell meg nem panaszkodni a melegre/koszra). Van egyáltalán jövője ezeknek a szakmunkáknak, ha már ennyire promózzák? És eleve miért keresnek sokat ezek a melósok? Vagy ez is sima hazugság?

Valaki felvilágosíthatna engem. Köszi.

2019. júl. 11. 11:58
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%

#20:

Ezt az ajanlatbol másolom:

Régi festék lekaparása 300 Ft/m2

alapozás 100 Ft/m2

vakológipsszel glettelés + ahol szükséges hálózás, élvédőzés 300 Ft/m2

második glettelés 300 Ft/m2

ha szükséges harmadik glettelés 250 Ft/m2

csiszolás 100 Ft/m2

alapozás 100 Ft/m2

2x festés 600 Ft/m2

összesen 2050 Ft/m2

Illetve volt rengeteg villanyszereles miatti vésés amiket javítani kellett,de azért nem kértek plusz pénzt. Csak ugye nyilván anyagot én fizettem.

2019. júl. 12. 16:32
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

"Kezdjük ott, hogy 10 festőből 9,5 nem javít neked falat - pláne nem villany vésés után,"

Hát szerintem meg ez a dolga. Mégis ki csinálja? Más ajánlatban is alap volt, hogy villany vésés miatt javítani kell sokat. Én csináljam?

Ha csak hengerezni kell azt én is tudok!

Azért hivok festőt mert szépen javítani, hálózni stb ő tud. Illetve a kaparás iszonyú porral jár, azt kedvem se lett volna csinálni.

Szóval én nem érzem úgy, hogy milliókat keresnek, de persze nekem nyilván soknak tűnik amit fizetni kellett.

2019. júl. 12. 16:40
 23/29 anonim ***** válasza:
100%
Ülök a trolin, velem szemben egy lumpen, mellette haverja, a beszélgetésükből kiderül, hogy segédmunkás, az is, hogy 15e FT/nap fizut kap tisztán, és havi 20 napot melózik érte, csakis 8 órában. Az 300 nettó. Én diplomákkal, nyelvvizsgákkal együtt sem kapok ennyit.Tény, hogy ő feketén dolgozik.
2019. júl. 12. 17:24
 24/29 anonim ***** válasza:
66%

Hát szerintem meg ez a dolga. Mégis ki csinálja?

Te. Vagy a kőműves. Őket nem érdekli.

De ezt ne velem vitasd meg, én csak mondom amit tudok. Úgy, hogy aposom festő. Az oka egyszerű: megteheti.

2019. júl. 12. 18:58
 25/29 anonim ***** válasza:
63%

Hát akkor neked nem csinálja meg, pech.

Nekünk fel se merült, hogy ne a festő csinálná. Más is adott árajánlatot, ott is természetes volt, hogy a festő kapar, javít, hálozik és mindent megcsinál. Itt hallom először, hogy vannak ilyen válogatós festők.

2019. júl. 12. 20:46
 26/29 anonim ***** válasza:
100%

". Az 300 nettó. Én diplomákkal, nyelvvizsgákkal együtt sem kapok ennyit.Tény, hogy ő feketén dolgozik."

Azért sokan diplomával kapunk ennyit vagy többet is, akár teljesen legálisan is. Nem ő kap sokat, mert legálisan ebből nagyjából a fele jönne ki, ami egyáltalán nem sok. Te keresel keveset. Többet is kaphatnál te is, csak váltanod kéne. Erős munkaerőhiány van.

(Nála egyébként vedd figyelembe, hogy mennyit fog kapni ha leesik az állványról és fél évig nem tud dolgozn. Vagy mennyit kap ha elmegy szabadságra. Semmit, ugye jól sejtem?)

2019. júl. 12. 20:55
 27/29 anonim ***** válasza:
49%

# 25

Tudjál már pls különbséget tenni a hálózás, a régi festék lekaparása és a vésés + faljavítás között. Előbbit valóban a festők csinálják, utóbbit meg mint mondtam nagyon nem szokás...

2019. júl. 12. 21:17
 28/29 anonim ***** válasza:
74%
De, szokás. Mondom, fel se merült, hogy ne ők csinálnák... Pedig elhiheted, hogy villany vezetékelés miatt szanaszét volt vésve a ház. Nekem mindegy, itt mit írsz, a gyakorlatban egyik festő sem volt ennyire finnyás, és olyan rettenetesen különböző árajánlatot sem adtak. Ilyen drágát mint itt olvasok egyik sem adott.
2019. júl. 12. 22:08
 29/29 anonim ***** válasza:
# 5 "nem kell sok ész" "csináljuk magunk" ezen jót nevettem. Majd ha leég a ház, egy rossz kötés, vagy a keresztmetszet alulméretezése miatt. A biztosító nem fizet azért mert nem szakember csinálta, hanem "megoldjuk okosba, nem kell ide szakembör" alapon készült, akkor is jelentsd ezt ki. Bocs az off-ért.
2019. júl. 28. 04:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!