Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ügyészségen és bíróságon...

Ügyészségen és bíróságon hogyan zajlik a felvéti eljárás?

Figyelt kérdés
Lassan végzek a jogon, s ezek érdekelnek.
2019. júl. 9. 16:41
 1/7 Mihago ***** válasza:
6%

Hát először is egy patkánynak kell lenni mindenféle szempontból. Élvezned kell, hogy emberek életét teszed tönkre, és évekig rángatod őket, vagy felrobbantod az egész egzisztenciájukat csak úgy. Ha szereted kiélni a gyűlöleted bizonyos csoportokon, legyenek azok cigányok, fociszurkolók, nemzetiek, liberálisok, homokosok, akárkik, ez az ideális hely!

Aztán nem árt, ha nincsenek terveid különösebb lelki életre. Ha lételemed az intrika, a furkálódás, a kémkedés, besúgás, akkor pláne neked való bármelyik pálya. Ha minden vágyad, hogy mindenkit kigolyózz magad körül, és élőben nyomd a Trónok harcát, csak hátbaszúrás helyett büntetőeljárásokkal a saját kollégáid ellen, akkor hajrá!

Külön jó pont, ha halvány fogalmad sincs a jogról, csak leszoptad a vizsgáztatót, és úgy mentél át.

2019. júl. 9. 17:16
 2/7 anonim ***** válasza:

Meghatározott számban helyeket hirdetnek meg az egyes helyeken (ügyészségnél kevesebbet szoktak).

Pontrendszer van (pl.nyelvvizsga, diploma minősítése, Erasmus stb.). Bírósági fogalmazónál van írásbeli vizsga (honlapon van mintafeladatsor), ha ezen túljut az ember van egy szakmai szóbeli bizottság előtt (jogesetmegoldások, szituációs feladatok stb.), ha ezen is túljutsz akkor van egy utolsó szóbeli ami már szubjektív nem szakmai, mennyire illesz be a helyre ezt tesztelik. Ügyészségi fogalmazó hasonló de azt hiszem ott talán csak szóbeli, de ott is van pontrendszer.

Kevés helyet hirdetnek meg, nem olyan könnyű bekerülni.

2019. júl. 9. 17:51
 3/7 Mihago ***** válasza:
7%
A technikai részletek mellé azért az én válaszom is vedd figyelembe. Van néhány barátom, ismerősöm, aki bekerült ebbe a körbe... be is darálta őket mind. Tönkrementek bele.
2019. júl. 9. 18:06
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet, hogy ők azért mentek tönkre bele, mert fogalmuk sincs a jogról, csak leszopták a vizsgáztatót?
2019. júl. 9. 19:39
 5/7 Mihago ***** válasza:
10%
Nem, pont azért, mert nem akartak betagozódni. Amúgy ugyanez megy a fegyveres szerveknél is bizonyos szint fölött. Teljesen önkényes módon játszadoznak sorsokkal, gyűlölnek mindenkit, és csak azon jár az eszük, hogy rombolják le emberek életét, hogy saját maguknak bizonyítsák, ők milyen ravaszak és szigorúak.
2019. júl. 9. 20:51
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Hát nekem mondjuk nem ez a tapasztalatom, igaz, nem is dolgozom ilyen szerveknél, de van pár ismerősöm, akik igen. Nem vettem észre semmi ilyen hajlamot vagy változást náluk, és engem se keresett még se bíróság, se rendvédelmi szerv csak úgy, ok nélkül, hogy "az életemet tönkretegye"...
2019. júl. 9. 20:59
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Mihago!

Nálad elmentek otthonról vagy csak szimplán elgurult a gyógyszered?

Olyan baromságokat írsz,hogy ilyenkor sajnálom,hogy Lipótmezőt bezárták😂😂

Szóbeli része van szerintem. Az átlag ügyész,bíró normális,emberséges. A törvényeket nem ők hozzák és a mai politikai helyzetről sem tehetnek semmit...

2019. júl. 25. 12:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!