Előbb albérlet, aztán álláskeresés, mennyire nehéz pesten munkát találni?
Működhet ez? Budapestre szeretnék költözni, mert a nagyobb városok közül, ahol találni munkát is az van a legközelebb, azonban a bérlet még így is majdnem 70ezer lenne, és mivel még otthon élek, szeretnék önállóságot is, ilyen árkategóriában pedig már találni albérletet, még ha el is kéne viselnem a lakótársakat. Vagy nekik engem.
A szakmám környezetgazdálkodás, amivel nem találtam errefelé semmit, így arra gondoltam, hogy a fővárosban próbálnék szerencsét, viszont ahogy nézem, albérletet nehezebb találni, mint munkát, kezdetben bármi megtenné ami fedezi a költségeket, és nem is válogatnék, közben pedig folyamatosan bújnám az álláshirdetéseket.
Férfi vagyok, a fizikummal sincsenek nagy bajok, és azt gondolnám, legrosszabb esetben valami raktáregységbe csak-csak felvesznek.
Mással nem lenne gond albérlet szempontjából, nem dohányzom, kisállatot sem hurcolnék, rendszerető is vagyok, csak nem tudom, hogy mennyire szúrná a szemét a főbérlőknek az, hogy nincs munkám a közelben.
Ha szeretnéd a lakástulajdonosokat gazdagítani, miközben éhezel, hajrá.
Amúgy nem érdekli őket, ha kifizeted a 150k bérleti díjat (illetve ha többen vagytok, a rád eső részt) + a szintén nem kevés rezsit, akkor nem kérdeznek semmit. A profitért csinálják, nem jótékonyságból.
Amiket gondolj át:
- egyből kérnek 2-3 havi kauciót, ez akár párszázezer forint is lehet
- lehet, hogy nem egyből találsz munkát, vagy nem egyből tudsz kezdeni
- ez előbbi kettő miatt mindenképpen legyen a zsebedben néhány százezer forint
- honnan tudod, hol lenne jó albérletet találni pesten belül?
- ha közel van Pest, akkor hogy lenne 70ezer a bérlet? Munkáltató fizeti az oroszlánrészét (nekem 17.800 a teljes árú bérlet, ebből 15.000-t a munkáltatóm fizet)
Szerintem inkább keress melót, és ha megvan, akkor kezdd el bejárósként, és utána költözz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!