Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 153. 000 ft 192 óra után nem...

153. 000 ft 192 óra után nem kevés? Miért csak ennyit lehet keresni?

Figyelt kérdés
bruttó 1200 ft/ óra az 798 ft nettóban, nem túl kevés ez egy egyszerű szerelői betanított munkához? Akár hogy nézegetem a hirdetéseket mindenhol így jön ki, tök mindegy hány órában van a munkarend mindig a közel 200 órára jön ki a 153 ezer ft. Azért nem meredek ez egy kicsit? 800ft/óra? Robotért?

2019. júl. 6. 07:24
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
Jó akkor menjél te női munkákat végezni (ruhaiparban mondjuk eladónak, meg vállfázni ruhákat vagy varrni, vagy eladónak igazán nem néznének rád furán) a párod meg majd menjen autót szerelni és menjen mellé gyúrni is, hogy legyen megfelelő izomzata, állóképessége hozzá. :D Sok sikert én köszönöm, nem szeretnék férfi fizikummal rendelkezni és férfiaknak való munkát végezni, nőnek születtem és nő is szeretnék maradni, én kérek elnézést, hogy igen ilyen férfi munkákat nem akarok!
2019. júl. 6. 14:56
 22/26 anonim ***** válasza:

Csókolom. Az vagyok, aki beszólt, hogy 4 okj-vel miért nem tudsz elhelyezkedni.

Elárulom, diplomásként, sokkal több tanulással is az általad leírthoz hasonló, minmálbérért helyezkedtem el. Mert felfogtam, hogy nincs semmilyen szakmai tapasztalatom, ergo az elején inkább csak teher leszek. Rossz pénzért, de tapasztalatot szereztem, azóta pedig szépen rendeződtek az anyagiak.

Ha ésszel él az ember és nem a se*ggét veri, hogy ez se jó, az se jó, ezt se csinálom, azt se csinálom, nem oda való vagyok, nem fizetik meg, nem rakott be apuci és nem tudom mit összenyekegtél még - akkor sokkal többre vinnéd. Na további sok sikert.

2019. júl. 6. 14:59
 23/26 A kérdező kommentje:
Akkor elmondom azt is, hogy amikor kikerültem a csodálatos oktatási rendszerből. Érettségim, 4 szakmám volt, nekem az eredeti szakma jött volna be, mert szerettem varrni, érdekelt is és a szabászati is érdekelt volna. Nem egy helyen mondták nekem azt, hogy mivel nem dolgoztam eddig , nem volt munkaviszonyom ők azért nem vesznek fel, mert se idejük, se pénzük nincs arra, hogy betanítsanak, mert az iskolák elavult, rossz dolgokat tanítanak, vagyis a munkahelyeknek a feladta megtanítani a korszerű gépek, varrási fogások megtanulására, ezt nem vállalják! Én akkor azt is felajánlottam, hogy akkor nem kell egész fizetés, elég a fele, vagy állapodjunk meg, de szeretnék dolgozni ebben a szakmában és a szabászatot is szívesen megtanulnám. Így sem alkalmaznak sehol, mert hogy ez nekik idő és fáradság, erre nekik nincs idejük, a profit számít. Nem a válogatáson volt a hangsúly, hanem ez volt a gond. Később lettem úgy hogy ha mást kell csinálnom akkor fizessék is meg azt, mert éveim mentek el a felesleges iskolába járással és a tanulással a semmiért és roh.adtul idegesítő dolog ám, hogy gyakorlatilag a 8 ált. iskola után elmehetem volna lazán dolgozni, mert semmit nem érnek a szakmák, sem az érettségi. Takarítónak, szobalánynak, csi.cskának, cselédnek nem kell 8 ált.-nál több. Idővel ráértem volna gondolkozni mit érdemes tanulni és mennyiért. De a szakmák tanulásának úgy nincs értelme, hogy min. 3 éves szakmai gyakorlatot várnak el, mert ha nem vesznek fel sehova, a büdös életben nem lesz több éves szakmai tapasztalatod, hazudgálhat össze az ember bármit, nekik az előző munkahelyek papírjai kellenek. Ha van kapcsolat és mázli akkor tudsz szakmában elkezdeni dolgozni.
2019. júl. 6. 15:52
 24/26 anonim ***** válasza:

Akkor 4 nem versenyképes szakmád van.

Villanyszerelőként ennyi pénzt egy hét alatt megkeresnél.

2-es voltam

2019. júl. 6. 22:11
 25/26 anonim ***** válasza:

"Csak mondjuk nem kéne az elvárásokat az egekig tolni,aztán azon sírni nincs szakember így nem is lesz " Ha mondjuk te egy építőipari vállalkozó vagy akkor te nem követelnéd meg a kőművestől, hogy az a nyomorult fal vízszintben legyen és ne aggyisten függőben is legyen? Vagy egy étterem tulajdonos ne várhassa el a szakácstól, hogy ne legyen elsózva a leves?

Sajnos piacgazdaság van a tulaj nem akar fizetni, csak a hasznot eltenni. És haszna csak úgy lesz ha a kevés pénzért minnél többet ki tud követelni a dolgozótól. A dolgozó ember mindig lent marad. Bérből nem lehet meggazdagodni, csak keservesen megélni.

2019. júl. 7. 18:27
 26/26 anonim ***** válasza:
0%
Vállalj gyakornoki állást. Bár nemtudom hogy pénz nélkül meg lehet-e élni.
2019. júl. 7. 18:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!