Milyen módszerekkel alkalmazkodtok az inflációhoz?
En hetente tobb kérdést írok ki a gyakorira és rinyalok mindenkinek
2019. júl. 3. 17:08
Én is mint az előző, de néha még alkoholt is iszom, hátha jobb lesz.
Illetve van még egy hosszútávú stratégiám is: próbálok a munkaadók ellen hangolni hátha a közharagnak köszönhetően pozitív változás áll be a financiális állapotomban.
2019. júl. 3. 17:18
Élj a mának! Elköltöm a fizetésem mindig a hónapban, nem teszek félre semmit. Esélyt sem adok az inflációnak.:-D
2019. júl. 3. 17:50
4/10 A kérdező kommentje:
Nálam pont az a gond hogy megvolt egy fix összeg amit minden hónapban eltettem de egyre nehezebb. En azt találtam ki hogy jobban nézem az akciókat meg pl márkákból lejjebb adok pl: eddig megvettem a drága márkás sört most megveszem a bolt saját márkás sörét annyiért mint a márkás volt 2 éve.
nem könnyű, az igaz. Amikor akciós ez-az, akkor kell azt megvenni, akár kettőt belőle. Nem kell beleszédülni az akcióba, amelyik bolt közel van, azt az újságot kell nézni és akciósan vásárolni, étkezni. A tesconál érdemes használni a club cardot, mert ott a pontokért utalványt küldenek negyedévente és olyan kuponokat, amelyeknek a nagy részét amúgy is megvenném vagy épp vettem is belőle. Nyilván, ha ritkán vásárolok az adott negyedévben a tescoban, akkor lehet, hogy 400 Ft-os kupont küldenek, mert sikerült összegyűjtenem 445 pontot (a 45 pontot majd a köv. negyedévihez számolják), akkor ennyi forintos kupont kapok és még termékkupont. De pl. a spar, reál, cba, stb. nem ad semmilyen kupont, a spar szinte már pontot sem... A coop is jó, ott is kapok 500 Ft-os kupont x hónap után.
2019. júl. 3. 21:46
Szerint inkább írj ki hisztizo kérdéseket, egy valamitcne csinalj, ne tanulj es nehogy keress jobban fizető állást
2019. júl. 3. 21:49
Fizetések is nőnek az inflációval. Gondolj bele, a minimálbér már csaknem 150 ezer forint, a garantált bérminimum majdnem 200 ezer. Nyilván nőnek az árak is. Csak nem gondolta senki, hogy csak a fizetések nőnek!
2019. júl. 3. 23:32
8/10 A kérdező kommentje:
21:49: Hát ezzel mellé lőttél én jól keresek nálunk az infláció azért gond mert a párom már csak GYESt kap a GYED lejárt. A kérdésem azokra irányult inkább akiknek nem emelték a bérét az utóbbi években pl: közalkalmazottak, vagy esetleg nyugdíjasok(akik pl az inflációnak megfelelő emelést kapnak de lehet rosszul érinti őket mert pl a zoldség gyümölcs, burgonya 20% ot drágult és ha ebböl sokat fogyasztanak akkor összeségében rosszul járnak. Amúgy meg hiszti nem volt a kérdésben szerintem.
23:32: Igen tudom hogy sok emelés volt de a kérdés inkább azokra irányult akik nem minimálbéres közalkalmazottak vagy nyugdíjasok mert ők valószínű nem/vagy alig kaptak emelést.
Amiket en veszek az evek ota ugyanannyi.
2019. júl. 5. 14:22
A bárét azoknak nem emelik, akiknek a tudása nem halad a korral.
2019. júl. 9. 10:46
Kapcsolódó kérdések: