Van esélyem rá, hogy jóváírják az általuk rosszul adminisztrált szabadságot? Holnap a főnökkel is tudok már beszélni, de eléggé ideges vagyok most emiatt. Nem érzem jogosnak.
2018 októberében kerültem életem első munkahelyére, és az időarányos szabadságomat nem tudtam letölteni 2018-ban. Az őszi és téli szünetre 4 nap ment el, többi otthoni munkavégzés volt mindenki számára. Utazó gyógypedagóguskén dolgozom egyébként.
Tehát 12 nap járt időarányosan, és a munka törvénykönyve is kimondja, hogy akinek október elsején vagy azt követően kezdődik a munkaviszonya, az még követező év március végéig kiveheti a fennmaradó szabadságát.
Azzal tisztában vagyok, hogy pár napom elveszett, azonban január elején még kivittem két napot (01.03. és 01.04.) és most le akarják velem dolgoztatni, miszerint az ez éviből számolták, nem pedig a maradványból. Akikkel eddig beszéltem nem jutottam előrébb, holnap megint megpróbálom a főnököt megkeresni.
De mit gondoltok, sikerülhet elintézni számomra is megfelelően?
“Tehát 12 nap járt időarányosan” 2 hónapra?
Hány éves vagy 200?
Mielőtt még esetleg valaki el kezdene támadni, hogy ilyen szabadság mennyiség esetén ne járjon a szám, ezzel kapcsolatban igazatok van. De ami jár az jár, ami nem, az pedig nem.
Bár a szabadság mennyisége igen kedvezőnek tűnik, azonban gyakornoki fizetésből Budapesti albérlet árak mellett alig lehet kijönni többlet órák vállalása és a nyár egyéb munkákkal való betáblázása nélkül. Ezért aggódom, hogy bármibe is belekeverhet ez a probléma. Mostanában nagyon sok pénzem ment el orvosra is, így nem szívesen mondanék vissza semmilyen munkát, amit a nyárra elterveztem.
Amíg nincs gyermek az intézményekben, akkor vagyunk szabadságon. A nyárra vonatkozóan ez 39 napot jelent.
Alapszabadság és pótszabadság.
Hát mondjuk erre több fizetést nem is adnék. Gyakorlatilag alig dolgozol.
Ki fogják javítani, csak nyomd őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!