Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért elítélendő az, ha kevés...

Miért elítélendő az, ha kevés pénzből élünk?

Figyelt kérdés

Gyűjtögetünk lakásra a férjemmel és ha valahol szóba jön, hogy mi effektive csak egy fizetésből élünk (a másikat elrakjuk) nagyon furcsán néznek ránk. Nem értik miért nem utazunk, veszünk új kocsit, szórjuk a pénzt hülyeségekre.

Ez tényleg olyan furcsa?

2019. jún. 28. 15:19
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem
2019. jún. 28. 15:44
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

"Ez tényleg olyan furcsa?"

Akik furcsállják azoknak igen, ugyanakkor nem kell nekik megfelelnetek.

2019. jún. 28. 16:41
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Jól mondja a második, akikre panaszkodsz nekik biztos furcsa.
2019. jún. 28. 20:33
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Kinek mi a furcsa.

Én amondó vagyok, hogy az embernek élnie is kell, nem csak vegetálva gyűjtögetni. Hiszen senki nem tudja, mikor ér véget az életünk, lehet 50 év múlva, de lehet 5 perc múlva.

Nem kell szórni a pénzt hülyeségekre, de az sem jó, ha valakinek elmegy a fél élete azzal, hogy gyűjtöget és 50+ évesen jön rá, hogy elszaladt mellette az élet és semmit nem látott belőle.

És valljuk be a "szórakozás" világát éljük. Soha ilyen kényelemben nem élt az átlag ember, mint manapság. Sokkal több dolog elérhető ami régen luxus volt, sokkal közelebb áll a világ mindenkihez. Egy belföldi vonatjegy áráért más országokba eljutsz, világot látsz. Szerintem ki kell ezt használni.

Persze meg tudom érteni azokat is, akiknek az otthon, a saját tulajdon hozza el a boldogságot.

2019. jún. 28. 20:50
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Jól csináljátok. Mondjuk nem tudom ez mennyit jelent, mert ha egyik minimálbér másik joval több, akkor a minimálbért eltenni nem nagy dolog és mondható, hogy az egyik fizetést teljesen elrakjuk, de összeg szerűen az mégse sok.

Én igazából csak azt nem értem, hogy mások erről honnan tudnak.

Mi is próbáljuk beosztani ami van, nem szórjuk el. De ez nincs ránk írva, hogy élhetnénk nagyobb lábon is.

2019. jún. 28. 23:48
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Mi gyűjtöttünk házra, lett is tavaly, de azért éltünk is mellette.

De, majd évekig nem élek normálisan emiatt...És ha meghalok? Akkor sokat értem a gyűjtögetéssel.

Most is idén még 2-3 dolgot felújítunk, aztán jövőre csak nyaralásra, ruhákra, szórakozásr fogunk költeni a megélhetésen felül, pedig lenne még mit csinálni azért attól hogy nagyjából rendbe vagyunk.

De nem így akarom leélni az életem..

2019. jún. 29. 01:01
 7/9 anonim ***** válasza:
És medddig gyűjtögette lakásra? Még 50 évig?...mert lassan Bp-en ennyi ideig kell gyűjteni egy élhető lakásra.
2019. jún. 29. 13:07
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

#7: Budapesti átlag fizetés nettó 300, két embernek 600. Önerőt kell csak összegyűjteni és hitelből vehettek. Különböző állami támogatásokkal együtt meg aztán még könnyebb.

Egyáltalán nem kell 50 év gyűjtögetés.

A baj akkor van amikor havi 100-150 ezerből akar valaki Budapesti ingatlanra gyűjteni. Nyilván nem lehet, de miért is kéne?

Annyit vidéken is kapsz ahol jóval olcsóbb az ingatlan.

2019. jún. 29. 13:41
 9/9 anonim ***** válasza:
nekem tökmindegy
2019. júl. 30. 06:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!