Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyi pénzből lehet megélni...

Torro Botond kérdése:

Mennyi pénzből lehet megélni Angliában?

Figyelt kérdés
Januárban készülök kimenni Angliába , Witneybe egy kisváros közel Oxfordhoz , egy szobát bérelnék 400 fontért amiben benne van a rezsi villany minden , ezen kívül mennyi lenne a költségem kajára például?Bonyolult ételeket nem szoktam , napi 200-300g csirke , rizs , tej , zab , banán meg ilyenek nagyjából.

2018. dec. 10. 21:53
 1/7 anonim válasza:
100%
Ízlésedtől függ, én vettem 10kgos rizst, konzerv babot, szardíniát, ezt ettem, fillérekből kihozod
2018. dec. 11. 23:14
 2/7 anonim ***** válasza:
53%

Nagyobb boltokban kb. annyi a kaja, a ruha stb. mint nálunk, a lakhatás az ami jelentősen drágább, mint nálunk. Tehát a kérdésedre a válasz az, hogy ki fogsz jönni a pénzből, ebbe biztos vagyok, Angliában kap mindenki legalább annyit, hogy egyik hónapról a másikra tud élni! Ezen túl... Te ügyed, nem akarok rád ijeszteni, de nincs az a pénz, amiért abba a kuplerájba mennék lakni. Ha külföldre mész dolgozni eleve nem annak a kérdésnek kell felmerülnie, hogy mennyiből tudsz majd megélni, mert eszedbe nem kell jusson ez, hisz ez evidens, hogy lazán megélsz, hanem annak, hogy hány 100.000 Forintot (s itt a nagyságrend fontos) tudsz havonta félretenni, ellenkező esetben nyomorért a szomszédig sem kell menni! Nem tudok többet, csak annyit, amennyit írtál, ha hibásak a feltételezéseim, akkor ne is foglalkozz ezzel amit írok... Kérlek, bocsásd meg, hogy eltérek a tárgytól.

Haverok 5 évet húztak le Angliában úgy, hogy hónapról-hónapra éltek, napi 10 órát melóztak, este látták csak egymást. Hülyeség határtalan, tök megérte! Ha 1000-1200 lesz a fizud, nem éri meg kimenni! 7.38 a minimál ha 21 felett vagy, legális keretek között persze, szal ha nem vagy bejelentve (és bármilyen hihetetlennek tűnik is annak, aki szerint nyugaton a tisztesség uralkodik) jellemző Angliára, hogy a bevándorló nincs bejelentve, akkor simán kiszúrják a szemed 6-6.50 fonttal!

A Brexit miatt az infláció megemelkedett, a font értéke zuhan, ha hoznál is haza pénzt, egyre kevesebbet hoznál! Ez normalizálódni fog, de biztos vagyok benne, hogy 2019-2020-ig még nem! Brexit után is biztos, hogy mindenki maradhat, ezen feleslegesen paráznak és kattognak a liberálisok, ez csak egy lelki terror az Eu-tól a Britekkel szemben, nem kell vele foglalkozni, bevándorlók nélkül már másnap élelem és szolgáltatások nélkül maradna az angol. Van értelme az ilyen alaptalan vádaknak, mert ennyi is elég ahhoz, hogy a font értéke csökkenjen, a bizalom meginogjon és édes a bosszú!

Amin nálunk megy a közfelháborodás, az többek között Angliában működik, mi több arra is van lehetőség, hogy még ennél is többet dolgozz legálisan. Alaphelyzetben 48 órás egy munkahét ha 18 évnél idősebb vagy. Ebből ki lehet lépni opting out-tal, s akkor lazán dolgozhatsz ennél többet is, lehetőségként ott van a munkáltatónak az, (nyilvánvalóan és ők sem totál bambák, tehát az embertelen viselkedés nem csak Magyarországon létezik!) hogy "megkér" erre. Fizetésemelés? Több pénzt szeretnél? Van ez a lehetőség! Élsz vele? Nem? Semmi gond. Mosolyog... (örökösen mosolyognak) megtart 1-2 hónapig majd elküld, valamilyen indoklással. Felvesz mást, keres olyat, aki belemegy. Bizonyítsd be, hogy ezért rúgott ki! Életszerű... ahogy az is, hogy egy külföldi a munkaügyi bíróságon kopogtat, hogy "excuse me, sorry vagyok..." Ez utóbbi persze nem általános, ált. beérik a heti 48 órával, ezt csak a tegnapi történésekkel kapcsolatos értetlenkedésem okán írtam erősen zárójelesen! Kint a túlóra ajándék! Otthon? Rabszolgatartás! Mondják a Kossuth-téren a nyugdíjasok... :O Mondják azok, akik anno hétből hat napot melóztak és mégis azt a rendszert sírják vissza? Mi vaaaan?

pfúúú de le leszek pontozva... :D

2018. dec. 13. 10:14
 3/7 A kérdező kommentje:
Igazából munkahely az már van ahol 9.57 fontos orabérral dolgozhatok , túlóra elméletileg max 2 óra/nap többet nem engednek , aztán haverom mondta hogy nyílt egy BMW gyár közelben ahol 10 font felett fizetnek óráért csak oda az a probléma hogy saját autó kell a bejáráshoz mivel nem a szomszédban van a gyár , 1000-1300 fontal megyek ki és első két hónapban az a célom hogy annyit férle tudjak rakni hogy vegyek egy autót amivel majd mehetnék a bmw gyárba.
2018. dec. 15. 15:57
 4/7 anonim ***** válasza:
Piros napszemüvegben nincs lehetetlen. De még úgy is több két hónapnál.
2018. dec. 15. 18:37
 5/7 anonim ***** válasza:

Az úgy korrekt, azért már akár érdemes kimenni. Azért hozakodtam elő a minimálbérrel ill. akár a minimálbér alatti fizetéssel, mert az a jellemzőbb, sajnos!

Viszont nem biztos, hogy megéri azért a nem egész fél fontért autót venni. A briteknél lehet számítani akár 1 év után órabér emelésre ha és amennyiben megvannak veled elégedve. Nyilván, majd kiderül az első 1-2 hónapban, hogy milyen a meló, a kollégák, a főnök stb...

2018. dec. 16. 08:23
 6/7 A kérdező kommentje:
Haverom ott dolgozik és azt mondja hogy gyakorlatilag nem csinálnak semmit egésznap , annyi lenne a munkájuk hogy ruhákat fognak össze majd berakják dobozba de nem nagyon ellenőrzik őket , szinte mindenki erdélyi vagy román , társaság jó , nyilván tisztában vagyok vele hogy egy picit talán eltúlozza azért a nem csinálnak semmit egész nap dolgot de semmi problémám a munkával , azért megyek ki ha meg igaza van akkor meg duplán jó :)
2018. dec. 18. 00:00
 7/7 A kérdező kommentje:
Az autós dolgot meg azért mondtam mert ő 4 hónapja van ott és most vette meg a második autóját , lehet azért többek között azért is ilyen olcsók az autók mert ők is tudják hogy jobb kormányos autót lassan csak ott tudod használni , bal kormányost meg gyakorlatilag mindenhol , 2005-6 os 5 ös VW Golfok 700-800 font körül mennek ami azért szerintem még barátok között is rohadt olcsó , és most nem a rohadó változatokra gondolok hanem a jól karbantartottakról
2018. dec. 18. 00:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!