Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek megéri kitanulni...

Nagy000 kérdése:

Szerintetek megéri kitanulni megtanulni a villanyszerelő szakmát?

Figyelt kérdés

Mennyire versenyképes most 2019-ben?

Most végeztem középsulin és nem megyek egyetemre ezért gondoltam szeretnék megtanulni egy szakmát

Érdemes ezzel foglalkoznom?

Vagy hagyjam a fenébe és keresek valami mást?

2019. jún. 27. 00:12
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Érettségi az önmagában egy nulla. Lehetsz vele segédmunkás, meg ha nyomulsz vagy mégiscsak kitanulsz valamit és jó vagy benne bármi, de igazábó érettségi nélkül is kb. ugyanez.

Villanyszerelő egy jó szakma. Jó ha van valami érdeklődésed a villamosság irányába, mert végigszenvedni a képzést az nem túl kellemes, azért kell gondolkodni is.

Persze kereshetsz mást is. Gáz-víz-fűtés szerelő, kőműves, burkoló, ács, bádogos. Ezekkel nehéz melléfogni.

2019. jún. 27. 10:35
 12/20 anonim ***** válasza:
23%
Nem is eri meg diplomazni most egy progtamozo mennyit kap 700-800 ezer... Egy szaki meg siman 2-3 milla nettót
2019. jún. 27. 12:17
 13/20 anonim ***** válasza:
12# azért ez elég szélsőséges példa.
2019. jún. 27. 17:19
 14/20 anonim ***** válasza:
A villanyszerelo a legéletképesebb szakma.
2019. jún. 27. 23:17
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Édesapám jelenleg 27 éve van a szakmában, most 44 éves,lehet matekozni ,mikor kezdte :)... Anno ő szakmunkás bizonyítványt szerzett három éves képzés során ,és egyből munkába állt,közben behívták katonának egy évre,majd folytatta,és azóta is.

Annak idején a TITÁSZ-nak dolgozott,új /mai nevén ez az e.on. Hálózati szerelő, minden évben van valami továbbképzés nekik több alkalommal,egyébként 8 órában dolgozik , mellette ismerősöknél megy hébe-hóba maszekolni (pl bojlerszerelés,villanybekötés miatt),vagy ha ügyelet van,az jól fizet ,főleg nagy ítéletidőben.

Most nemrég egy olyan módosítás történt,hogy a vonzáskörzetet lecsökkentették ,így csak max 30km-re mennek el melózni nap közben,illetve ügyelet alatt is, de emiatt "viszonzásképp" kb minden 3. héten ügyeletes. Ez annyit takar,hogy a telefon mellett résen kell lenni,hogyha csörög, menni kell dolgozni. Leginkább ugye ez akkor fordulhat elő , ha nagy viharok vannak. Amikor 2013-ban március 15-én leesett az a hatalmas hó, emlékszem,hogy alig volt itthon. Még hajnali 2-kor behívták és olyan este 10-kor ért haza, meg is fázott,pedig volt rajta vagy 6 pulóver. Azt hiszem,mesélte is ,hogy csak arra az egy napra ,amit végignyomott ,kapott 80 ezer Ft-ot.

Persze nem veszélytelen a szakma, volt egy munkatársa,akit megrázott az áram és belehalt. Nagyon figyelni kell! Azt hittem kap veszélyességi pótlékot is. Nem mindegy azért,mit hova köt be az ember.

Na de én igazából nem értek hozzá,azt tudom hogy ő már 10 évesen is érdeklődött a szakma iránt ,szerelte dédimamám biciklijén a dinamót, motort szerelt,villanyt kötött , ilyesmi. Még mindig imádja. Sok megpróbáltatáson kell túlesni ,de ez bizonyára bármelyik szakmánál így van. 40 és -20fokban is kint kell lenni, mászni a villanyoszlopot. Télen -nyáron bakancs, sisak, kesztyű,munkásruha... Stbstb. Nettóban tisztán keres 340ezret,és nem is regisztrált szerelő. Talán a tapasztalat is rátesz a fizetésére. Első munkahelye, és nagy valószínűséggel az utolsó is. Nagyon büszke vagyok rá! Sokan ismerik,és ajánlják a városban,ahol lakom. Bizalommal fordul hozzá mindenki.

Fontos,hogy azért végezd el,mert tényleg érdekel a szakma! Ne vedd félvállról, és ha ügyes vagy benne,biztosan szép jövő vár rád a munka területén! Sok sikert és kitartást kívánok!

Egy villanyszerelő apuka lánya.

2019. jún. 28. 07:26
 16/20 anonim ***** válasza:

Előző vagyok:

*Azt hiszem, kap veszélyességi pótlékot is.

Ezt először elírtam,ne haragudj.

Emellett egyébként eléggé megbecsült a szakma,ahogy ő elmondta,pl náluk is állandóan hiány van munkatársakból,most egy sráccal van " párban ",de ő még csak 21 éves és nem is végezte el teljesen a képzést,vagy már nem is tudom,de a lényeg hogy nem igazán ért a dologhoz,ezért pl.sok feladat elvégzésére nem is az hogy alkalmatlan,mert ilyen nem mondunk,de konkrétan meg van neki tiltva.

Ha sok ideje vagy ott és szépen végzed majd a munkád, nem fognak elküldeni,az tuti. Az e.onnál mindenképp próbálkozz,ha megvan a szakma!

Szoktak lenni céges bulik, mentek már Pest mellé valahova kipróbálni egy Tesla-t tesztvezetésre,meg hasonlók. Kapnak egyenruhát, szentkirályi vizet zsugorszámra,teákat,baba szappant, naptejeket,citromlevet, karácsonykor milka /bonbonetti szaloncukrot,uszoda használati bérletet. Annyira nem nagy dolog,de mi pl.nagyon örülünk , hogy kapja ezeket apa. Ha van 14 év alatti gyermek a családban,neki mikulásra készítenek egy olyan csomagot,hogy csak na...mi anno minden évben ezt vártuk legjobban:) tele milkával, hariboval,kinder finomságokkal,snickers,chio ropi stb;illetve van lehetőség e.onos táborba is menni, ingyen. Az is egy szuper lehetőség!

Ja és emellett kapott Széchenyi kártyát,erre is tesznek pénzt. Tehát tiszta jó szerintem az egész munkakörülmény,illetve a rendes fizetés mellett ezek a béren kívüli juttatások csak hab a tortán:)

2019. jún. 28. 07:38
 17/20 anonim ***** válasza:

Szintén ééén!

[link]

Ezt most találtam, ajánlom szíves figyelmedbe! Na az édesapám "egy teljesen átlagos hétköznapja" is pontosan ugyanilyen.

Remélem ezzel csak megerősödött benned a szépérzés a villanyszereléssel kapcsolatban!

Remélem készséges válasszal szolgálhattam.

Szia! :)

2019. jún. 28. 07:44
 18/20 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

Ez a két videó szemlélteti a munkakörülményeket,kocsi, felszerelés ugyanilyen.

[link]

2019. jún. 28. 08:01
 19/20 anonim ***** válasza:
igen hamar gazdag leszel
2019. júl. 30. 06:31
 20/20 anonim válasza:
Hali! Ezeket a szakmákat (villany,víz-gáz stb.) érdemes OKJ-n elvégezni? Mármint megéri a pénzt amit kiad az ember? Vagy hogy érdemes elindulni?
2019. okt. 23. 22:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!