Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mik a kiadásaitok havonta, és...

Mik a kiadásaitok havonta, és azok mellett mennyit tudtok spórolni?

Figyelt kérdés

60 ezer az albérletem (nem egyedül élek, amúgy 110 lenne, tehát ez ingatag hosszú távon, és lassan lehet aktuális lesz). 30 ezret költök étkezésre, bár az elmúlt hónapokban valamiért annyit se. És ezzel nagyjából meg is vagyok, mert szinte nincsenek egyéb kiadásaim, havi 100 ezret tudok így spórolni (pl. most sikerült ennyit e hónapban, jövő héten jön a következő fizetés, és mondhatni nem élek fizetésről fizetésre, mert abból is spórolva lesz), magyarul 10 hónap alatt meg lehet az 1 millió.

Persze néha veszek ruhát, télen BKV-bérletet (jó időben biciklivel járok, így az ingyenes), telefonszámlám nincs, mert egy családi csomag miatt előfizetéses vagyok, és nem kell költenem rá, nem veszek évente telefont, utazni se szoktam.

Viszont nem érzem úgy, hogy ez elég, mert lakást ebből se tudok venni. Persze ha albérletben kell leélnem az életem, ám legyen, ez sem egy lepratelep.

Nektek mik a kiadások, és mennyit tudtok spórolni?

2019. jún. 23. 11:50
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
48%
Én azt mondom, ha havi szinten nem raksz félre minimum 150-200 at akkor Nyugat Mo-n vagy Bp-en egész életedben nem lesz esélyed saját ingatlanra. Gyorsabban drágulnak mint amilyen mértékben félre teszel. És ezeken a helyeken 30-40 milliótól kezdődnek azok a lakások amik élhetőek mondjuk családdal. És még csak nem is újak. Én mérnökként 26 évesen 350 ezerből manahotelezve nem bírom ezt a drágulási ütemet, szóval nálam külföldi pénzgyűjtés lesz a sztori vége.
2019. jún. 23. 18:34
 12/26 anonim ***** válasza:
66%

11-es, Te mérnökként, mamahotelből, 360 ezerből nem bírsz lakásra félretenni? Évi 2 milliót röhögve félre kellene tudnod tenni.

Te valamit nagyon rosszul csinálsz vagy nem tudod megfogni a pénzt.

Arról nem beszélve, hogy a lakásárak sem fognak az égig nőni: 26 évesen 5 év múlva lesz 10 milliód - az nem elég egy lakás beugrójára? Ha családot akarsz, akkor meg ketten fizetitek - úgy sokkal könnyebb.

Bakker, nem tudom, hová fajult a világ: ha valakinek nincsen 25 évesen lakása, már összedől a világ - hát tudjátok meg: RÉGEN SEM VOLT A 25 ÉVESNEK LAKÁSA - SŐT, az irigyelt NYUGATON SINCS A 25 ÉVESNEK LAKÁSA!!!

Mert a lakás egy DRÁGA DOLOG és semmi baja nem lesz senkinek, ha csak 30 évesen lesz lakása - simán túl lehet élni :D

2019. jún. 23. 18:45
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Azzal a részével igaza van a kollégának, hogy 150-200havi megtakarítás a minimum a jelenlegi árdrágulási ütem mellett a saját lakáshoz. Természetesen lehet, hogy ez lassulni fog, de jelenleg ez a helyzet. Párban, egy havi 300, de inkább 400 körüli megtakarítással már elég jó eséllyel lehet belevágni a lakás projektbe.
2019. jún. 23. 18:59
 14/26 anonim ***** válasza:
50%

Ne idegesítsetek már fel :D

Ingatlan.com-on, BUDAPEST, 5 és 15 millió ft között 255 !! lakást hozott ki. Oké, nem mindegyik jó állapotú, vagy van jó helyen, de ha valaki egyedülálló, miért nem tud egy 10 milliós, egyszerűbb lakásban kezdeni???

Aztán, ha párja is lesz, akkor már 2-en keresnek, ketten tudnak félrerakni, gyűjthetnek nagyobb, jobb lakásra.

Le kéne szállni a földre és nem rögtön kacsalábon forgó kastélyról álmodni 25 évesen. Meg mindent azonnal...

NA :D

2019. jún. 23. 19:22
 15/26 anonim ***** válasza:
83%
Még mielőtt nekem ugranátok - előző vagyok - igen, az első oldalon csak bérleti jog van, de 10 milliótól már eladó lakások is vannak - még ha nem is a legjobbak.
2019. jún. 23. 19:33
 16/26 anonim ***** válasza:
50%

Igen amit írtam ahhoz tartom magam.

30-40 millió egy lakás ami családhoz megfelel. És ezek nem újak.

A havi 200 az igen, évente 2 millió.

Egy ilyen lakáshoz alsó hangon is kell 10+ millió önrész.

És akkor még van 20-25 millió hiteled?

Miről beszéltek?

2019. jún. 23. 20:12
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

És egyébként én ennél többet félre tudok még tenni.

De mondjuk egy tanár, nővér vagy akárki aki társadalmilag hasznos munkát végez de cserébe ilyen 130-150 ezrekkel szúrja ki a szép szemét az állam az mit csinál?

Ezekre írtam, hogy akinek ez nem megy, az sajnos csak külföldben bízhat.

2019. jún. 23. 20:13
 18/26 A kérdező kommentje:
Sokan nem akarnak hitelt, pl. hallottam kamionost, aki egyben fizetne ki egy házat. De ja, nem túl jó életindítás, hogy 20-25 millióval tartozol a banknak. Főleg, hogy 100 házasságból 55 válással végződik, magyarul a többség gondolkodhat azon, hogy mi lesz a lakásüggyel, valószínű nagy részüknek van hitel is.
2019. jún. 23. 20:15
 19/26 Vodafonelive ***** válasza:
100%

Én 1 évig jóformán mamahotelben voltam és úgy tudtam félretenni havi 70 000 forintot az iskolára nagy nehezen.

Budapestre felköltözve, szintén szobát bérelve rezsivel 80-t fizettem és 100 000-t félre is tettem minden hónapban fél évig. Ugyan úgy semmire nem költöttem, magamra főztem (ez rengeteget jelentett) + a reggeli nálam ki volt hagyva. Se kóla, se káve, energiaital, semmi.

Aztán leléptem, most kint külföldön ha nagyon összeszorítom magam 26 évesen (Németország) akkor talán 250-300 000 forintot félre tudok tenni egy hónapban jó esetben, ebből már TALÁN 3 év múlva önerőből vehetnék egy lakást vidéken, a kevesebb részét meg hitelre. De hogy újra Budapestre költözzek csak a jobb pénz miatt, nem hiszem, inkább vidéken kevesebbért, de több szabadidővel, mintsem Budapesten a munkáért élve legyek...

Mellesleg ügyes vagy, sokan még ennyit sem tudnak/tehetnek meg, hogy félretegyenek ennyi idősen.

2019. jún. 23. 21:29
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Jelenleg mesterségesen vannak/lettek felpumpálva az ingatlanárak, egyszer ez a lufi ki fog pukkadni az biztos. Pl. nálunk (dunántúli kis/közepes város) 4-5 év alatt 3X magasabbak lettek a lakások árai ugyanazon a helyen, ugyanazon épületben. Háromszorosára viszont nem nőttek a fizetések sehol...
2019. jún. 24. 06:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!