Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mik a kiadásaitok havonta, és...

Mik a kiadásaitok havonta, és azok mellett mennyit tudtok spórolni?

Figyelt kérdés

60 ezer az albérletem (nem egyedül élek, amúgy 110 lenne, tehát ez ingatag hosszú távon, és lassan lehet aktuális lesz). 30 ezret költök étkezésre, bár az elmúlt hónapokban valamiért annyit se. És ezzel nagyjából meg is vagyok, mert szinte nincsenek egyéb kiadásaim, havi 100 ezret tudok így spórolni (pl. most sikerült ennyit e hónapban, jövő héten jön a következő fizetés, és mondhatni nem élek fizetésről fizetésre, mert abból is spórolva lesz), magyarul 10 hónap alatt meg lehet az 1 millió.

Persze néha veszek ruhát, télen BKV-bérletet (jó időben biciklivel járok, így az ingyenes), telefonszámlám nincs, mert egy családi csomag miatt előfizetéses vagyok, és nem kell költenem rá, nem veszek évente telefont, utazni se szoktam.

Viszont nem érzem úgy, hogy ez elég, mert lakást ebből se tudok venni. Persze ha albérletben kell leélnem az életem, ám legyen, ez sem egy lepratelep.

Nektek mik a kiadások, és mennyit tudtok spórolni?

2019. jún. 23. 11:50
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
73%
Legyél hidegburkoló!
2019. jún. 23. 12:08
 2/26 anonim ***** válasza:
78%

Albi 60

Parkoló 20

Kaja 60

Egyéb bevásárlás 30

Internet 8

Kocsi 50

Maradék 150

2019. jún. 23. 12:08
 3/26 anonim ***** válasza:
89%

Lakás 60

BKV bérlet 2 főre 19

kaja 2 főre 60

összes havi kiadás 2 főre : 139 000 ft.

összes havi bevétel 2 főtől: 236 000 ft.

havi megtakarítás összesen: 97 000 ft.

Budapest.

2019. jún. 23. 13:28
 4/26 anonim ***** válasza:
76%

Albi 130

Rezsi 70

Kaja 150

Ruha 50

Tapkieg 50

2019. jún. 23. 13:57
 5/26 anonim ***** válasza:
68%

Albi 35 ezer

Kaja 28.5 ezer

Egyeb 15 ezer

Fennmarado 458 ezer

2019. jún. 23. 13:59
 6/26 anonim ***** válasza:
38%

"magyarul 10 hónap alatt meg lehet az 1 millió.

...

Viszont nem érzem úgy, hogy ez elég, mert lakást ebből se tudok venni."

Már bocs, de elégedetlen vagy azzal, hogy 5 év alatt 6 millió ft-ot félre tudsz tenni? És hogy ebből nem tudsz lakást venni? Miért nem? 6 millió bőven elég önerőnek, még ha egyedül is maradsz és nem házasodsz meg és utána a 60 ezret már saját lakás törlesztőjére költheted és akkor még mindig ott marad a havi 100 ezer - de legyen csak 80.

Ne legyél elégedetlen - tudod, hány ember cserélne veled? Akinek ennyi kilátása sincs lakásra?

5 év alatt 5-6 millió az bizony nagyon szép összeg egy fiatalnak - gondolom, nem 35 éves vagy :-)

2019. jún. 23. 15:28
 7/26 A kérdező kommentje:
Még nem vagyok 35, viszont lakásnál fontosabb a család, és ha mondjuk bevállalnék 1-2 gyereket, akkor még kevesebb jutna lakásspórolásra. Amúgy igen, igyekszem felfogni úgy, hogy a szerencsésebbek közé tartozom.
2019. jún. 23. 15:37
 8/26 anonim ***** válasza:
75%
Hogy jön ki Budapesten 30 alatt a havi kaja? Mit eszel? Tényleg érdekel, az azt jelenti hogy napi ezer forintból megvan MINDEN.
2019. jún. 23. 15:51
 9/26 A kérdező kommentje:
A legfontosabb, és tényleg ezen múlik, hogy magamra főzök, tehát munkába is itthonit viszek, nem rendelek/éttermezek. Reggelire főtt tojás paprikával és kenyérrel, ebédre csirke vagy sertés, rizs/krumpli/bulgur stb., zöldségek, január óta rászoktam a zabkására, ami brutál módon laktak, és elég olcsó, gyümölcsöt is eszek, almát és banánt, viszonylag változatosan eszem, mondjuk lehet, hogy ehetnék többet, mert a napi 3-4 nem sok, de így is híztam. Ja, és édességet, sósat igyekszem nem venni, nem kólázok, kávézok, úgyhogy ezekre se kell költenem.
2019. jún. 23. 15:54
 10/26 anonim ***** válasza:
47%

Ügyes vagy, kérdező, jól csinálod !!

6-os vagyok :-)

Bizony, az otthon főzéssel nagyon sokat lehet spórolni - akkor is, ha normális kajákat eszik az ember.

2019. jún. 23. 16:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!