Másnak is voltak ilyen érzései diploma megszerzése után? (mérnöki diploma)
Most volt a záróvizsga és bár rengeteget készültem sajnos így is csak kettes lett, és egyáltalán nem tükrözi szerintem a valós tudásomat.
Ráadásul most úgy érzem meg sem érdemlem a diplomát, mert mintha csak kegyelemből kaptam volna meg, pedig tudom hogy ennél sokkal jobbra is képes lettem volna, ha nem vagyok ideges és blokkolok le. Ráadásul voltak szivatós emberek is a bizottságban.
Amitől még nagyon tartok, hogy ez a minősítés mennyire fog számítani állás keresés során. Mit gondoltok?
Nekem sosem nézték, bár levelezö alatt megszereztem a tapasztalatot adott területen.
Kb. csak akkor kérdeztek utána, ha bele akartak kötni valamibe, mert eleve nem voltam szimpatikus, de most már 20 év tapasztalat után szinte senki sem nézi, csak a referenciákat.
20 tételből volt 8, ami a szakirányomhoz tartozott és a szakirányos témákból mindből nagyon jó voltam, 12 alapszakos tétel, amiből 11-et leültem és megtanultam, de volt egy, amiből egész egyetem alatt gyengébb voltam és sose tudtam rendesen megtanulni. Ki lehet találni, melyiket húztam ki. Naná, hogy azt az egyet. 4-es lett, ami egyáltalán nem rossz, de engem is eléggé bosszantott és a mai napig bosszant, hogy ez így egyáltalán nem tükrözi a tényleges tudásomat.
Viszont még soha nem volt szükségem a diplomámra egyetlen álláshoz sem. Be van írva az önéletrajzomba, hogy hol és miből diplomáztam, és eddig mindenhol elhitték, sose kellett bemutatnom, és arra se kérdeztek rá, hogy hányas lett az államvizsgám.
Köszönöm az eddigi válaszokat, így azért kicsit megnyugodtam.
Remélem is, hogy nem egy vizsga alapján akarják megítélni az ember tudását és tényleges hozzá értését. Az, hogy valaki mennyire ért az adott területhez az elején úgy is kiderül. Személy szerint ismerek olyat is, aki végig puskázta az egyetemet, majd valahogy írt egy ötös záróvizsgát, de mégis alig tud valamit.
Mérnöki miatt ne aggódj, tényleg nem nagyon fogja érdekelni senkit sem.
Annyi, hogy ha szeretnél mesterképzésre menni az nagyon nagy hátrány. Kivétel ahol vannak szóbelis felvételi elbeszélgetések és nem nézik a diplomád jegyét, mert akkor szinte biztos a bekerülés az adott egyetemre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!