Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Téged vágtak már át/próbáltak...

Téged vágtak már át/próbáltak már átvágni álláshirdetők? Ha igen, hogyan?

Figyelt kérdés
Mi az amit tanultál az esetből? Mire figyelsz oda állásra való jelentkezésnél?

2019. jún. 18. 22:19
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Igen, kétszer is. Az egyiket restellem. Főleg azért, hogy elkövettem azt, amit itt is fel szoktam hívni a figyelmet, hogy ne tegyék.

Ezek: mindig legyen gyanús, ha a hirdetőnek nincs megfelelő elérhetősége. Az info@szolgáltatóneve.hu, az ingyenes levelezési címek (gmail, citromail, freemail) komolytalan céget takar (ha nincs 2 évre kb. 3000 forintjuk saját domainra, akkor miben lehet reménykedni.

És legfőképpen abban legyenek biztosak, ha pénzt kérnek bármiféle címen, akkor az egészen biztosan csalás.

Másfél év álláskeresés után befizettem 1000 forintot.

Cég hirdetett, magánszemély számlaszáma volt, és mégis.

Így tk. saját magamat csaptam be.

Ha az ezresem bánja, hát hülye vagyok. De mehettem rendőrségre tanúskodni. Úgy, hogy nem is jelentettem fel.

A másik pedig egy lap tulajdonosa keresett embereket. Első alkalommal még bevettem, hogy festik az irodát, ezért folyik az interjú egy bevásárlóközpont gyorséttermében.

Az az igazság, ez rögtön bűzlött. Több évtizedes szakmai gyakorlatom alatt találkoztam már érdekes cégvezetőkkel, de ez mindegyiken túltett, de hülyeségben.

Ingyen gondolta kiadni a magazint, hirdetésekből fedezve a kiadásokat. fél perc fejszámolás után megállapítottam, hogy a nekem ajánlott bér sem jönne ki a hirdetésekből.

Kiderítettem, hogy többször ült börtönben.

Szerencsére nem adtam meg neki semmi adatot, amivel visszaélhetett volna. Éhes lehetett, mert további három tárgyalás is gyorsétteremben volt. Tőlem nem kapott kaját.

2019. jún. 18. 22:48
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm,hogy leírtad ezeket,sokat segítettél. Az info@-osnál konkrétan mi történt?Hogy próbáltak átverni?
2019. jún. 18. 23:01
 3/5 anonim ***** válasza:

Az első sztorinál nem volt ilyen. Minden olyan volt, mintha egy létező fejvadász cég hirdetne. Ott volt a székház fotója (rákerestem, tényleg létezik, cégbejegyzés stimmel, elérhetőségek is), az egész megszövegezése olyan volt, amit egy komoly cégtől elvárnál.

Már nem emlékszem, milyen címre kellett küldeni a jelentkezést, de nem lehetett feltűnő.

Mondjuk olyasmi lehetett (tényleg nem tudom már), hogy a cég tényleges címe allasok@hungjob.hu, amire írni kellett allasok@hun.job.hu.

Eddig nem volt baj, de a válaszlevélben jött a civil számla és az ezer forint regisztrációs díj.

Botor módon a pénz elutalása után hívtam csak fel őket.

Ők mondták, hogy már feljelentést tettek ismeretlen tettes ellen, és én is tegyem meg a magamét.

Az ingyenes e-mail címet csak példaként írtam. Lehet, nem átverésről van szó, de egy domain két évre kb. 2-3000 forint. Ha annyira nem ad magára egy cég, hogy ennyit áldozzon, akkor az nem lehet komoly.

Azt meg törvény tiltja hogy állást/munkát keresőtől pénzt kérjenek. A közvetítőnek a munkát ajánló fizet.

Nincs olyan, hogy regisztrációs díj. Meg másolós, kattintás stb. munka.

2019. jún. 19. 06:25
 4/5 anonim ***** válasza:

Egyszer régen irodai munkára jelentkeztem. Az interjún meg huszadmagammal egy teremben találtam magam, ahol kiderült, hogy a Zepter keresett értékesítőket.

Meg egyszer még naiv egyetemistaként hostess munkára jelentkeztem, ott meg biztosítónak kellett volna leendő ügyfeleket felhajtani kérdőívezéssel, jah és ha ügyes vagy lehetsz ügynök is.

Anyagi kár nem ért, de az ilyenekbe fektetett időt és energiát sajnálom.

2019. jún. 19. 07:25
 5/5 Estádio de Felchút ***** válasza:

Még nagyon régen akart bepalizni a forevörliving. Ugyanígy elmentem, ott voltunk vagy 20-an.

Mondom ha már itt vagyok, jól érzem magam, és széttrollkodtam az előadást.

2019. jún. 19. 18:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!