Mi motivál valakit arra, hogy mindenáron állami szférában akarjon dolgozni a gyenge fizetés ellenére is és irtózik a multik gondolatától is?
Részemről:
- A hétvégék biztosítottak pihenés szempontjából.
- Ha beteg vagyok, nem rúgnak ki.
- A fizetés is biztosabb.
Nem irtózom a versenyszférától, mivel onnan jöttem (nem multitól, de ennek nincs is jelentősége a kérdés szempontjából), viszont ott nem tudtam elhelyezkedni, sehova nem vettek fel még 5 éve. A közszféra "befogadott", így most már látom a kettő közötti különbséget. Ráadásul a közszférában hasonló bért kaptam, mint amit a versenypiacon megkereshettem volna.
5 év alatt sokat változott a helyzet, már a versenypiacon is jobban kereshetnék, és valószínűleg már fel is vennének (állítólag emberhiány van), de azóta itt is szépen nőtt a bérem, tehát kiegyenlített a verseny a két szféra között az én esetemben.
Minek is váltanék?
Ugyanúgy, mint az első. Annyi különbséggel, hogy én némileg kevsebbet keresek, de így is úgy érzem, hogy megérte a váltás. Sokkal nyugodtabb és egészségesebb vagyok. Korábban felzabált a stressz, állandóan hajtani kellett. Azért mentem el az állami szférába, mert nem versenyló vagyok, és meg kellene érni a nyugdíjat, meg tényleg, ha most reggel arra ébredek, hogy fosok, mint a bekerített partizán például, akkor az ne jelentsen problémát.
Nyilván vannak szuper állások a versenyszférában, de az államiban is. Csak azt olyan divat szidni.
Az, hogy lusta/alkalmatlan ahhoz, hogy a versenyszférába dolgozzon.
Állami szférában alacsony a fizetés alacsony elvárásokért "kis pénz kis foci". Verseny szférába többet fizetnek, de több az elvárás is...
Ahogy utolsò mondja.
A közszfèra a lusta emberek helye ahol alig kell doglozni es pènteken 13kor màr mehetsz haza.
Jah nagyon csalàdias,kapsz valami alamizsnàt amit fizunak hìvnak,abbòl nem lesz lakàsod,kocsid semmid sem.
Èrdekes sok ,,rabszolga" a multiknàl köszönik jòl vannak èppen mennek spanyol,olass tengerpartra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!