Van akinek ez sikerült?
Hát ha akkora hülye valaki, hogy az állami szférában akar dolgozni, akkor meg is érdemli.
Nem, a béralku a versenyszférában divat, ott sem pályakezdőként.
Egy jó barátomnak sikerült. Elég egyszerű dolga volt. Mérnök, az adott szférában ahova jelentkezett pedig hatalmas a szakember hiány a fizetések miatt. Ráadásul vidék, nem állnak sorban a helyekre.
Vezető beosztásban bértábla szerint kapott volna kezdőként talán nettó 120 körül. Akkor az évfolyamban messze a legjobb fizetéssel, nettó 200-zal vették fel. Én akkor még Pest megyében 150-et kerestem. Szerintem most is hasonló bért kap, mint én itt, pedig azóta ez többszöröződött.
Rácsodálkoztunk, ahogy egyébként ő is, mert nem akarta elvállalni a fizetés miatt kezdetben a munkát, csak legyintett a megkeresésre. A főnöke azt mondta a tábla szerinti bér a kötelező minimum, amit adniuk kell, de ettől eltérni felfelé lehet.
Megjegyzem nyilván nem mindegy milyen munkakör. Ha a 22. ügyintézőnek vesznek fel, akkor nem fognak többet fizetni, mint a 21 másiknak.
"de ettől eltérni felfelé lehet."
szóbeszéd, nem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!